Zeleninové dobroty: Zapečený lilek s rýží | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 19. března 2024

Svátek slaví Josef, zítra Světlana

Zeleninové dobroty: Zapečený lilek s rýží

Lilek nejen dobře vypadá, ale ještě skvěle chutná. I masožravci si pošmáknou.
Lilek nejen dobře vypadá, ale ještě skvěle chutná. I masožravci si pošmáknou. (Foto Profimedia.cz)

Advent je za dveřmi a jsou před námi i dny přežírání, válení se u pohádek a nicnedělání. Než ale ty dny nastanou, máme pro vás tip na něco dobrého i zdravého zároveň. Odlehčete vašemu žaludku. Cuketa, lilek, květák, brokolice! I zdravá zelenina může být chutná! Nevěříte? Vyzkoušejte! A aby vám to nebylo líto, máme pro vás sladkou tečku na konec! A pozor! Fantazii se meze nekladou….

Zapečený lilek s rýží

Potřebujeme

1 lilek • sůl • 2 polévkové lžíce oleje • 2 sáčky uvařené rýže • 200 g šunky • 100 g strouhaného sýra (podle chuti) • 1 papriku • 4 polévkové lžíce kukuřice z konzervy

Příprava

Lilek pokrájíme na plátky, osolíme a necháme pár minut ležet. Poté vysušíme papírovou utěrkou. Zapékací mísu si vymažeme olejem nebo máslem. Na dno mísy dáme polovinu na kostičky pokrájené šunky, tu zasypeme sáčkem vařené rýže (dle návodu), na rýži položíme vysušený lilek (polovinu plátků), polovinu strouhaného sýru, kukuřici a drobně pokrájenou papriku. Potom opět vrstvíme lilek, šunku, druhý sáček rýže a zbytek sýru. Zakryjeme a zapečeme v předehřáté troubě cca 35 - 40 minut. Pokud nahradíme šunku například rajčaty, můžeme mít pokrm vegetariánský.

Náš tip: Dobře naservírovaný fialový lilek bude v atraktivním kontrastu s bílou rýží, když plátky proložíte i na talíři.

Facebook recepty:gallery:false:false:false

 

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.