Recept za stovku: Brambory zapečené s celerem | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 19. března 2024

Svátek slaví Josef, zítra Světlana

Recept za stovku: Brambory zapečené s celerem

Brambory zapečené s celerem
Brambory zapečené s celerem (Profimedia CZ)

Nebaví vás platit majlant za miniaturní porce v nóbl restauracích, ani vařit doma náročné pokrmy, které vás stojí spoustu času i peněz? Přinášíme vám tipy na lehký oběd či večeři, které odlehčí nejen vašemu žaludku, ale hlavně vaší peněžence.

8 velkých brambor • půlka celeru 200 g klobásy • 1 cibule • 250 ml smetany • tvrdý sýr na strouhání • sádlo • sůl • pepř • čubrica – bulharské koření

Příprava

Brambory ve slupce i celer nakrájíme na tenké plátky. Cibuli nakrájenou nadrobno osmahneme na sádle, přisypeme nakrájenou klobásku a vše orestujeme. Přidáme čubricu a odstavíme z ohně. Pekáček vyskládáme vrstvou brambor a celeru, osolíme a opepříme. Posypeme osmahnutou zeleninou a položíme opět brambory. Vše zalijeme smetanou. Poklademe sýrem a pečeme pod pokličkou doměkka. Pak odklopíme, aby sýr zezlátl.

Cena: 60 Kč

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.