Uvařte si japonské menu Gábiny Partyšové! Je lepší kuchařka, než Ornella? | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 19. března 2024

Svátek slaví Josef, zítra Světlana

Uvařte si japonské menu Gábiny Partyšové! Je lepší kuchařka, než Ornella?

Gábina vsadila na japonksou kuchyni
Gábina vsadila na japonksou kuchyni (TV Prima)

O Gábině Partyšové je v poslední době slyšet jen v souvislosti s jejím nevěrným manželem Josefem Koktou. Jeho milenka Ornella Štiková nedávno prohlásila, že Gábinu podváděl, protože je špatnou manželkou a doma moc nevařila. Ve VIP Prostřenu ale ukázala, že zvládne připravit i exotické speciality. 

California maki

california maki

rýže na sushi,
ocet, cukr, sůl a citron,
řasa nori,
sezam,
kaviár,
majonéza,
surimi tyčinky,
avokádo.
K podávání:
– máčený zázvor, sójová omáčka a křen wasabi.

Postup:
1 Uvaříme středně kulatozrnnou rýži na sushi (v poměru 1 : 1). Nejlépe v rýžovaru, což trvá asi půl hodiny.  
2. Z octa, cukru, soli a citronu připravíme nálev, který zamícháme do hotové rýže.
3. Na rohožku na balení sushi rolek položíme půl listu řasy nori, navrstvíme rýži, posypeme sezamem a kaviárem, otočíme rýží dolů a přidáme proužek majonézy, surimi tyčinky a avokádo. Pevně zarolujeme. Krájíme ostrým nožem na kousky a podáváme se zázvorem, sójovou omáčkou a křenem wasabi. Zapíjíme saké.

Teplota:100 °C (rýže)
Vhodné pro vegetariány: ne
Počet porcí: 4
Obtížnost: pro mírně pokročilé
Národní kuchyně: japonská
Doba přípravy: 30–60 minut
Čas vaření: do 30 minut (rýže)
Recipe category: předkrm / ryby / vaření / chlazení



Sake miso

sake miso

kuřecí nebo rybí vývar,
řasy wakame,
losos,
tofu,
sezam,
pasta miso.

Postup:
1. Připravíme kuřecí či rybí vývar, vaříme asi 40 minut.
2. Namočíme řasy wakame, aby nabyly původního tvaru, což trvá asi čtvrt hodiny.
3. Nakrájíme lososa na tenké plátky (případně i tofu), přidáme sezam a připravíme do misek k servírování.
4. Vývar scedíme, znovu přivedeme k varu a přimícháme metličkou pastu miso.
5. Misky s řasou a lososem zalijeme vývarem a ihned podáváme.

Teplota: 100 °C
Vhodné pro vegetariány: ne
Počet porcí: 4
Obtížnost: pro začátečníky
Národní kuchyně: asijská
Doba přípravy: do 30 minut
Čas vaření: 40 minut
Recipe category: polévka / vaření

Wok

wok

kuřecí, hovězí, kachní maso (ve stejném poměru),
1 cibule,
houby,
1 barevná paprika (nebo půl červené a žluté),
1 pórek,
nakládaný zázvor,
koriandr čerstvý,
čínské nudle,
olej,
škrob (Solamyl),
sójová, ústřicová a švestková omáčka.

Postup:
1. Kuřecí, hovězí a kachní maso nakrájíme na nudličky, stejně tak cibuli, houby a barevnou papriku.
2. Pórek nakrájíme na tenké nudličky, přidáme nakládaný zázvor a hrubě sekaný koriandr.
3. Pšeničné čínské nudle povaříme v hrnci s osolenou vodou a necháme dojít, scedíme.
4. Rozpálíme dvě pánve s olejem, na jedné opečeme maso obalené ve škrobu. Postupně přidáme všechnu zeleninu, opečeme. Na závěr přidáme pórek s koriandrem a dochutíme sójovou, ústřicovou a švestkovou omáčkou.
5. Na druhé pánvi opečeme nudle, nandáme porce na talíř, přidáme směs masa a zeleniny.

Teplota: 100, 160–200 °C
Vhodné pro vegetariány: ne
Počet porcí: 4
Obtížnost: pro mírně pokročilé
Národní kuchyně: asijská
Doba přípravy: 30–60 minut
Čas vaření: do 30 minut
Recipe category: hlavní chod / příloha / restování / vaření / smažení



Ovoce v křehkém županu s variací omáček

ovoce v křehkém županu

banán, jablko, ananas, kiwi,
tempura,
voda,
olej,
kokosové mléko,
hořká čokoláda,
grep, pomeranč, citron, limeta,
víno mirin (slazené japonské rýžové víno – oslazené saké).
agar-agar (přírodní zahušťovadlo s vysokou gelující schopností, které se vyrábí z červených mořských řas).

Postup:
1. Pevnější ovoce nakrájíme na kousky (například banán, jablko, ananas, kiwi) a obalíme je v těstíčku z tempury, kterou si vymícháme s vodou. Za třesení rukou ponoříme do horkého oleje. Tímto pohybem vytvoříme „ježatou“ strukturu křupavé krusty.
2. Kokosové mléko s hořkou čokoládou mícháme na mírném ohni do úplného rozpuštění.
3. Odšťavíme grep, pomeranč, citron a limetu. Šťávu dolijeme stejným množstvím sladkého vína mirin, přivedeme k varu a zahustíme řasou agar.

Teplota: 160–200 °C
Vhodné pro vegetariány: ano
Počet porcí: 4
Obtížnost: pro mírně pokročilé
Národní kuchyně: asijská
Doba přípravy: do 30 minut
Čas vaření: do 30 minut
Recipe category: moučník / smažení

PŘIHLASTE SE NA WWW.FACEBOOK.COM/RECEPTYSLAVNYCH a získejte každý den skvělý recept.



malavelka
10. 1. 2013 • 15:59

myslím, že je od přírody šikovná, vypadá tak , nějak mse to pozná.Některé jiné moderátorky jsou takové sukovité a i u plotny je to jistě podobné. Držet se přesně receptu, vážit, žádná improvizace a fantazie. Než se taková ženská u plotny otočí, má jiná už uvařeno.

frantisekzival
25. 10. 2012 • 14:25

Ahoj, máte telefon nebo tablet s Androidem či iOS a chcete volat jen za 1,90 Kč/min. jako já? Stačí kliknout na http://www.klikniavolej.cz/akce.asp?id=35

necekany_vystrik
25. 10. 2012 • 13:14

a vymastí plech a pekáč se dá do trouby na pár minut a výsledek bude ocenovat celý váš život

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.