VIP PROSTŘENO: Vyzkoušejte recepty Pavlíny Dankové! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 19. března 2024

Svátek slaví Josef, zítra Světlana

VIP PROSTŘENO: Vyzkoušejte recepty Pavlíny Dankové!

Pavlína Danková a její recepty
Pavlína Danková a její recepty (koláž Ahaonline.cz)

Bývala moderátorka a současná mluvčí motolské nemocnice Pavlína Danková svým menu okouzlila hosty ve VIP Prostřenu. Přestože bojuje s vážnou nemocí, ke plotně se postavila plná energie. Pochutnejte si na jejím delikátním králíkovi a dalších receptech!

Švestky v medu a slanině

Švestky v medu a slanině

Sušené švestky
Mandle
Červené víno
Slanina
Med
Postup:
Sušené švestky opláchneme, naplníme mandlí a zalijeme červeným vínem. Necháme takto naložené několik hodin nebo do druhého dne, pak obalíme slaninou, propíchneme párátkem, zakápneme medem a pečeme v troubě asi 10-15 minut.
Teplota: 180°C
Vhodné pro vegetariány: ne
Počet porcí: 4
Obtížnost: pro začátečníky
Národní kuchyně: česká
Doba přípravy: 1-30 minut
Čas vaření: 10-15 minut
Recipe category: předkrm/ zapékání

Kuřecí salát

kuřecí salát + domácí housky

Kuřecí uzená stehna
Natvrdo uvařená vejce
Kysané okurky (možno čerstvé)
Mrkev
Jarní cibulka
Slunečnicová semínka
Majonéza, tatarka

Postup:
Kuřecí uzená stehna povaříme, zbavíme kůže, vykostíme a nakrájíme maso na kostičky. Přidáme natvrdo uvařená vejce na kostičky, pokrájenou kyselou okurku, nastrouhanou mrkev, jarní cibulku, slunečnicová semínka, trochu majonézy a tatarky.
Teplota: 100°C
Vhodné pro vegetariány: ne
Počet porcí: 4
Obtížnost: pro začátečníky
Národní kuchyně: česká
Doba přípravy: 1-30 minut
Čas vaření: 1-30 minut
Recipe category: předkrm/ salát/ vaření/ chlazení

Domácí housky
500 g hladké mouky
50 g sádla
12 g soli
½ kostky droždí
275 ml mléka
Postup:
Těsto uhněteme tak, až se nelepí na ruce nebo stěny nádoby. Necháme 20 minut vzejít na teplém místě. Pak upleteme housky a necháme dalších 45 minut dokynout už na plechu s pečicím papírem. Housky pokryjeme potravinářskou fólií, aby neoschly. Před pečením je potřeme rozpuštěným sádlem a posypeme kmínem nebo sezamovými semínky a pečeme asi 12 minut v troubě, rozpálené na 230 stupňů C.
Teplota: 230°C
Vhodné pro vegetariány: ano
Počet porcí: 4
Obtížnost: pro mírně pokročilé/ pro zkušené
Národní kuchyně: česká/ italská/ mezinárodní/ francouzská
Doba přípravy: 1-2 hodiny
Čas vaření: 1-30 minut
Recipe category: příloha/ pečení

Palačinky s houbami a piniovými oříšky

Palačinky s houbami a piniovými oříšky

Na palačinky:
100 g hladké mouky
1 vejce
200 ml mléka
Špetka soli
1 lžíce rozpuštěného másla
Na náplň:
Houby (nejsou-li lesní, tak žampiony a hlívu ústřičnou)
Sýr
Piniové oříšky
Postup:
Z dobře rozmíchaného těsta „na nit“ usmažíme palačinky. Nadrobno nakrájené houby orestujeme na másle, osolíme a zasypeme drceným kmínem. Houbami pak naplníme palačinky, zatočíme, dáme do zapékací mísy, posypeme sýrem a piniovými oříšky a zapečeme v troubě. K předkrmům podáváme domácí housky.
Teplota: 160 a 180°C
Vhodné pro vegetariány: ano
Počet porcí: 4
Obtížnost: pro mírně pokročilé
Národní kuchyně: česká
Doba přípravy: 1-30 minut
Čas vaření: 30-60 minut
Recipe category: předkrm/ smažení/ zapékání

Marinovaný králík proložený uzeným bůčkem a kořenovou zeleninou, orestované bylinkové špecle

Marinovaný králík proložený uzeným bůčkem a kořenovou zeleninou, jako příloha orestované bylinkové špecle


4 králičí stehna
slanina nebo uzený bok
mrkev na kolečka,
celer a petržel
Na marinádu:
Olivový olej (asi 15 lžic)
8-10 stroužků česneku
chilli papričky
koření paprika sladká
sůl
Na bylinkové špecle:
310 g hladké mouky
3 vejce
210 ml mléka
25 g soli
30 g bylinek (může to být zelená petrželka a pažitka)
Postup:
1. Vykostíme si králičí stehna.
2. Česnek nakrájíme na tenké proužky, asi dva stroužky prolisujeme, 2-3 chilli papričky zbavíme zrníček a nakrájíme nadrobno.
3. Přidáme sladkou papriku a trochu soli a králičí maso naložíme do této marinády a necháme do druhého dne.
4. Na druhý den přidáme slaninu nebo uzený bok, mrkev na kolečka (může být i další kořenová zelenina celer a petržel) a dáme péct v přikrytém pekáči do trouby. Po 30 minutách dopékáme další hodinu králíka bez poklopu dozlatova.
5. Na přílohu – bylinkové špecle - smícháme suroviny do hladkého těsta, které necháme hodinu odpočinout. Pak přes síto s velkými oky nebo haluškovač prolisujeme špecle do vařící vody – tu už nesolíme. Když špecle vyplavou na povrch asi po dvou minutách, tak je dáme do ledové vody, aby se nám neslepily. Teprve před podáváním orestujeme na sádle.
Teplota:180 a 100°C
Vhodné pro vegetariány: ne
Počet porcí: 4
Obtížnost: pro mírně pokročilé
Národní kuchyně: česká
Doba přípravy: 1-30 minut + 12 až 24 hodin marinování
Čas vaření: 1-2 hodiny
Recipe category: hl. chod/ marináda/ příloha/ vaření/ pečení

Banánové Brownie s malinovou omáčkou

Banánové Brownie s malinovou omáčkou

125 ml oleje
50 g másla
500 g cukru krupice
5 vajec
25 g hladké mouky
113 g kakaa
250 g ořechů – (zelené pistácie a vlašské ořechy)
250 ml smetany
2 banány + maliny na omáčku
Postup:
1. Všechny suroviny kromě malin smícháme, dáme na pečící papír a pečeme asi 40 minut při 170 stupních C, nebo podle toho, než se těsto nelepí na špejli.
2. Pak nakrájíme na kostky nebo vykrojíme kolečka, která ozdobíme šlehačkou a doplníme rozmixovanými nebo rozmačkanými malinami.
Teplota: 170°C
Vhodné pro vegetariány: ano
Počet porcí: 4
Obtížnost: pro mírně pokročilé
Národní kuchyně: mezinárodní
Doba přípravy: 1-30 minut
Čas vaření: 30-60 minut

PŘIHLASTE SE NA WWW.FACEBOOK.COM/RECEPTYSLAVNYCH a získejte každý den skvělý recept.



frantisekzival
25. 10. 2012 • 14:26

Ahoj, máte telefon nebo tablet s Androidem či iOS a chcete volat jen za 1,90 Kč/min. jako já? Stačí kliknout na http://www.klikniavolej.cz/akce.asp?id=35

grandemi
20. 10. 2012 • 10:05

http://grandemi.webgarden.cz/

werewolfgirl
17. 10. 2012 • 20:07

Drobnost. U housek uvádíte, že jsou vhodné pro vegetariány. Vzhledem k tomu, že jsou zadělávány sádlem - NEJSOU! Vegetarián použije, olej či máslo.

tenerife
17. 10. 2012 • 08:14

je moc sympatická, krásná žena,její vaření jsem si užívala,díky za nové recepty, přeji plnou náruč zdraví a pohody.

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.