Cukroví na poslední chvíli: Pomerančové pralinky!
Do vánočních svátků zbývá už jen pár dní a vy jste ještě nezačali s pečením cukroví? Netroufáte si na klasické pečené vánoční cukrovinky?
Pro vás, ale i pro ty, kteří chtějí svůj vánoční stůl ještě obohatit a ozvláštnit, je náš nový seriál jako stvořený. Recepty na nepečené dobroty zvládne opravdu každý a uvidíte, že budou chutnat!
POTŘEBUJETE: ◆ 300 g bílé čokoládové polevy◆ 70 g smetany ke šlehání◆ 1 lžičku nastrouhané pomerančové kůry◆ 60 ml pomerančového likéru
Na obalení: ◆ 50 g mletých pistácií
Rozdrobíme polevu (nebo můžeme použít čokoládu a stoprocentní tuk) a rozpustíme ji ve vodní lázni.
Postupně do ní přidáme smetanu, likér a pomerančovou kůru. Vše dobře promícháme, aby se suroviny spojily, a pak směs necháme 3 hodiny odpočívat v chladu.
Hmotu znovu ručním šlehačem ušleháme a vlhkou lžičkou vykrajujeme kousky, které necháme znovu 30 minut odpočinout.
Na talíř nasypeme mleté pistácie, z hmoty uválíme kuličky, které v nich obalíme. Kuličky dáme do papírových košíčků a necháme je v chladnu odležet.
Doba přípravy: 1 hodina
Doba odpočinku: 3,5 hodiny
Uděláte: 40 kousků
Dobrý tip!
Toto cukroví můžete připravit v několika variacích. Pralinky lze místo v pistáciích obalit v cukru nebo v tmavé čokoládové polevě. Také je možno místo bílé čokoládové polevy do základu použít tmavou čokoládu (půl mléčné a půl hořké), místo pomerančové kůry dát skořici a místo pomerančového likéru přidat rum. Rumové pralinky je nejlepší na závěr obalit v kakaovém prášku.
Připraveno s využitím knihy Vánoce z nakladatelství Svojtka & Co.