Cukroví na poslední chvíli: Pomerančové pralinky! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 26. dubna 2024

Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav

Cukroví na poslední chvíli: Pomerančové pralinky!

Voňavé pralinky jsou za hodinku hotové.
Voňavé pralinky jsou za hodinku hotové. (Svojtka & Co.)

Do vánočních svátků zbývá už jen pár dní a vy jste ještě nezačali s pečením cukroví? Netroufáte si na klasické pečené vánoční cukrovinky?

Pro vás, ale i pro ty, kteří chtějí svůj vánoční stůl ještě obohatit a ozvláštnit, je náš nový seriál jako stvořený. Recepty na nepečené dobroty zvládne opravdu každý a uvidíte, že budou chutnat!

POTŘEBUJETE: ◆ 300 g bílé čokoládové polevy◆ 70 g smetany ke šlehání◆  1 lžičku nastrouhané pomerančové kůry◆ 60 ml pomerančového likéru

Na obalení: ◆ 50 g mletých pistácií

Rozdrobíme polevu (nebo můžeme použít čokoládu a stoprocentní tuk) a rozpustíme ji ve vodní lázni.

Postupně do ní přidáme smetanu, likér a pomerančovou kůru. Vše dobře promícháme, aby se suroviny spojily, a pak směs necháme 3 hodiny odpočívat v chladu.

Hmotu znovu ručním šlehačem ušleháme a vlhkou lžičkou vykrajujeme kousky, které necháme znovu 30 minut odpočinout.

Na talíř nasypeme mleté pistácie, z hmoty uválíme kuličky, které v nich obalíme. Kuličky dáme do papírových košíčků a necháme je v chladnu odležet.

Doba přípravy: 1 hodina

Doba odpočinku: 3,5 hodiny

Uděláte: 40 kousků

Dobrý tip!

Toto cukroví můžete připravit v několika variacích. Pralinky lze místo v pistáciích obalit v cukru nebo v tmavé čokoládové polevě. Také je možno místo bílé čokoládové polevy do základu použít tmavou čokoládu (půl mléčné a půl hořké), místo pomerančové kůry dát skořici a místo pomerančového likéru přidat rum. Rumové pralinky je nejlepší na závěr obalit v kakaovém prášku.

Připraveno s využitím knihy Vánoce z nakladatelství Svojtka & Co.

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.