To nejlepší z Prostřeno: Thajské kuře a další recepty Michala Spišiaka! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 25. dubna 2024

Svátek slaví Marek, zítra Oto

To nejlepší z Prostřeno: Thajské kuře a další recepty Michala Spišiaka!

̀Thajské kuře na červeném kari
̀Thajské kuře na červeném kari (Profimedia.cz)

Svobodný pohledný mladý muž, který umí vařit, to se panečku jen tak nevidí. Vítěz dalšího dílu pořadu Prostřeno! z Prahy však tohle všechno splňuje.

Své soupeřky Michal Spišiak ohromil tříchodovým menu, v němž našly toasty à la Mexiko, thajské kuře na červeném kari a mrkvový koláč. Vyzkoušejte jeho recepty i vy!

̀Thajské kuře na červeném kari

POTŘEBUJETE: ✦ 1 kg kuřecího masa ✦ 1 l kokosového mléka ✦ 1 lžíci pasty z červeného kari ✦ žampiony – čerstvé nebo konzervované ✦ 1 menší cuketu ✦ 1 konzervu bambusových plátků ✦ 1 lžíci cukru ✦ cherry rajčata ✦ bazalku ✦ olej

Na oleji osmahneme pastu z červeného kari, až zesklovatí. Přidáme kuřecí maso nakrájené na nudličky, nakrájenou cuketu, žampiony a okapaný bambus. Vše osmahneme a zalijeme kokosovým mlékem. Necháme vařit, dokud směs nezhoustne. Nakonec přidáme lžíci cukru a těsně před podáváním vmícháme do směsi celá cherry rajčátka a nasekanou bazalku. Podáváme s jasmínovou rýží.

Toasty à la Mexiko

POTŘEBUJETE: ✦ 3 papriky ✦ 3 rajčata ✦ 2 malé cibule ✦ 1 stroužek česneku ✦ zelené fazolové lusky ✦ oregano ✦ toastový chléb

Papriky, rajčata, cibuli a česnek nakrájíme a opečeme na pánvi bez tuku. Když zelenina změkne, rozmixujeme ji na pastu a přidáme nakrájené fazolky a oregano. Toastový chléb lehce opečeme a namažeme zeleninovou směsí.

Mrkvový koláč

POTŘEBUJETE: ✦ 3 mrkve ✦ 150 g polohrubé mouky ✦ 3 vejce ✦ 100 g cukru ✦ sůl ✦ mletou skořici ✦ 1 prášek do perníku ✦ 150 g mletých lískových oříšků ✦ rozinky

Mrkev očistíme a nastrouháme najemno, přidáme oříšky, prášek do perníku, mouku, rozinky, skořici a vmícháme tři žloutky a sníh, který jsme vyšlehali ze tří bílků a špetky soli. Těsto nalijeme na tukem vymazaný a moukou vysypaný plech a pečeme ve vyhřáté troubě na 150 ºC asi 25 minut.

Recepty a foto z knihy Prostřeno! od Aše po Jablunkov 2



baronessa
29. 11. 2011 • 17:51

doufám nemixoval, zasyrova jsou jedovaté.

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.