Pečeme na Vánoce: 22 receptů na cukroví!

Zázvorky jsou lepší déle odležené.
Zázvorky jsou lepší déle odležené. (Profimedia.cz, Svojtka&co, ara)

Než jsme se nadáli, máme tu první adventní neděli. Je tedy čas, aby se v našich domovech rozsvítil adventní věnec a zavonělo vánoční cukroví.

Přinášíme vám 22 osvědčených i méně známých receptů na pochoutky, které pak ozdobí váš vánoční stůl. A také několik rad, jak se při pečení vyvarovat zbytečných chyb a karambolů.

Zázvorky

POTŘEBUJETE: ✦  150 g cukru✦  1 vejce✦  1 žloutek✦  1 lžičku strouhané citronové kůry✦  5 g mletého zázvoru✦  150 g hladké mouky✦  ½ lžičky prášku do pečiva

Cukr, citronovou kůru, zázvor, vejce a žloutek ušleháme dohladka ručním šlehačem (trvá to asi 10 minut).  Pak přidáme prosetou mouku s práškem do pečiva a vypracujeme těsto.

Na pomoučněném válu vyválíme plát o síle asi 3 mm, vykrajujeme různé tvary, které dáváme na plech vyložený pečicím papírem. Necháme odležet přes noc v chladu a poté zázvorky pečeme v troubě předehřáté na 170 °C asi 10 – 15 minut dozlatova.

Dobrá rada: Zázvorky jsou po upečení tvrdé, měly by se péct s předstihem, aby se stihly uležet. Dejte k nim do krabice kousek jablka, díky němuž zvláční.

Další recepty naleznete ve fotogalerii...


evinka1111
21. 3. 2012 • 17:22

Mnoho z tychto clankov, venujucich sa receptom velmi vitam ;o)

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.