Bavič Petr Novotný uvádí: 30 skvělých receptů na zavařování zeleniny! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 23. dubna 2024

Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří

Bavič Petr Novotný uvádí: 30 skvělých receptů na zavařování zeleniny!

U Novotných se zavařená zelenina a ovoce těší velké oblibě.
U Novotných se zavařená zelenina a ovoce těší velké oblibě. (Aha! – Martin Přibyl)

Bavič a moderátor Petr Novotný (64) je velký gurmán. Nedělnímu Aha! prozradil, jak to má se zavařováním.

„Já sám až tolik nezavařuji, protože jsem línej na to, abych tomu věnoval tolik času. U nás zavařuje hlavně moje paní. Jde jí to perfektně. Já se jí ale pochopitelně snažím alespoň pomáhat. Teď jsme třeba zavařili švestky,“ prozradil Petr Novotný.

Jeho velkým koníčkem je ale sbírat nové, podivné recepty. Do dnešního dne jich má 10 000!

„Sám zavařuji jenom opravdové tutovky a podivnosti. Recepty získávám od lidí a pak je zkouším. Nejedná se tedy o žádné recepty z kuchařek nebo z internetu, jedná se jen o velice pikantní návody, o kterých nikdo moc neví,“ říká bavič.

Zatím jich prý ze své sbírky sám vyzkoušel zhruba šest set. „To víte, už to sbírám patnáct let,“ směje se Petr Novotný a přidává největší raritu, která nese název Orientální salát.

„Je to nejpodivnější salát, který si asi dokážete představit. Je to kombinace meruněk a cibule. Celé to vzniklo tak, že v době, kdy jsem byl jako student na kolejích, jsem si v samoobsluze koupil pokrm, který se jmenoval orientální salát. Byly to meruňky s cibulí, no strašně mi to chutnalo.

Okamžitě jsem vyrazil pro další kousky, jenže nikde žádné už neměli. Pídil jsem se i po výrobci, ale marně. Tak jsem se svěřil mamince, která byla výtečná kuchařka, popsal jí ty chutě a ona se pokusila z mého vyprávění tuto lahodu udělat. Vytvořila to parádně, hodně se to tomu podobá,“ konstatuje známý bavič.

Od té doby se orientální salát dělá u Novotných ve velkém. „Všichni to u nás milují, dáváme si to k masu, ke klobáskám... Máme toho zásoby, nedokážeme si představit, že by nám došly,“ uzavírá s úsměvem Petr Novotný.



Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.