Zavařujeme: Jak zavařit angrešt?
První zmínka o angreštu pochází ze 16. století, tento keř pochází z Evropy, odkud se postupně rozšířil do Asie a Afriky. Plody angreštu jsou oblíbené nejen pro výraznou chuť, ale také pro svůj pozitivní vliv na zdraví. Angrešt totiž ovlivňuje trávení, díky jeho konzumaci budeme mít zdravější pleť a krásné lesklé vlasy. Pochutnejte si na angreštových dobrotách podle našich receptů...
Angreštovo-meruňkový džem
● Na 500 gramů angreštu potřebujeme 500 gramů meruněk
● 500 gramů cukru
● 1 sáček želírovacího přípravku
● 4 lžíce rumu.
Meruňky vypeckujeme a společně s očištěným angreštem umeleme. Ovocný protlak rychle uvedeme do varu a asi 10 minut vaříme.
Postupně přidáváme cukr a želírovací přípravek a vaříme, až začne směs želírovat. Přidáme rum, naplníme džem do sklenic, uzavřeme a 15 minut sterilujeme při 80 °C.
Další recepty a zajímavosti viz fotogalerie.