Zavařujeme: Jak zavařit angrešt? | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 28. března 2024

Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána

Zavařujeme: Jak zavařit angrešt?

Jak zavařit angrešt?
Jak zavařit angrešt? (Profimedia.cz)

První zmínka o angreštu pochází ze 16. století, tento keř pochází z Evropy, odkud se postupně rozšířil do Asie a Afriky. Plody angreštu jsou oblíbené nejen pro výraznou chuť, ale také pro svůj pozitivní vliv na zdraví. Angrešt totiž ovlivňuje trávení, díky jeho konzumaci budeme mít zdravější pleť a krásné lesklé vlasy. Pochutnejte si na angreštových dobrotách podle našich receptů...

Angreštovo-meruňkový džem


● Na 500 gramů angreštu potřebujeme 500 gramů meruněk

● 500 gramů cukru

● 1 sáček želírovacího přípravku

● 4 lžíce rumu.

Meruňky vypeckujeme a společně s očištěným angreštem umeleme. Ovocný protlak rychle uvedeme do varu a asi 10 minut vaříme.

Postupně přidáváme cukr a želírovací přípravek a vaříme, až začne směs želírovat. Přidáme rum, naplníme džem do sklenic, uzavřeme a 15 minut sterilujeme při 80 °C.

Další recepty a zajímavosti viz fotogalerie.



Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.