Houbové recepty: Telecí medailonky s houbovým ragú | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 23. dubna 2024

Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří

Houbové recepty: Telecí medailonky s houbovým ragú

Houbové medailonky s houbovým ragú
Houbové medailonky s houbovým ragú (Profimedia.cz)

Prázdninový seriál skvělých houbových receptů dnes končí.

Na závěr pro vás máme tip na telecí medailonky s houbovým ragú. K přípravě budete potřebovat čerstvé hřiby. Je tedy potřeba nějaké najít. Tak šťastný lov...

1) Kvasnice, vlažné mléko, mouku, vejce a špetku soli zpracujeme na hladké těsto. To necháme odpočívat. Máslo rozkrájíme, preclíky rozlámeme na malé kousky, smícháme, dáme do hranaté formy vyložené alobalem a uložíme v chladu.

2) Rozehřejeme asi 30 g přepuštěného másla a upečeme na něm 4 palačinky. Nastrouháme sýr, posypeme jím palačinky, které stočíme, zabalíme do alobalu potřeného přepuštěným máslem a na teplém místě necháme 10 minut odpočívat.

3) Maso osušíme, okořeníme a spolu se snítkami bylinek krátce opečeme na 50 g přepuštěného másla. Máslovopreclíkovou masu nakrájíme na asi ½ cm silné plátky, obložíme jimi maso a medailonky dáme na 6 – 8 minut do trouby předehřáté na 200 stupňů.

4) Šalotky oloupeme a nakrájíme na kostičky. Hřiby očistíme a nakrájíme na asi 1 cm velké kostky. Rozehřejeme 50 g přepuštěného másla, šalotky na něm necháme zesklovatět, přidáme hřiby, okořeníme, zalijeme limetovou šťávou.

5) Bylinky jemně nasekáme, rajčata oloupeme, zbavíme semínek a nakrájíme na kostky. Bylinky i rajčata přidáme k houbám, přilijeme smetanu a okořeníme.

6) Palačinky vyndáme z alobalu, nakrájíme na silnější dílky, obložíme jimi medailonky a podáváme s houbovým ragú.

POTŘEBUJETE:

✔  20 g čerstvých kvasnic

✔  ¼ l mléka

✔  125 g mouky

✔  3 vejce

✔  sůl

✔  225 g másla

✔  200 g preclíků

✔  140 g přepuštěného másla

✔  80 g parmazánu

✔  muškát

✔  8 telecích medailonků

✔  pepř

✔  2 snítky tymiánu a rozmarýnu

✔  2 šalotky

✔  500 g hřibů

✔  šťávu ze ¼ limety

✔  nasekaný kerblík a rozmarýn

✔  2 rajčata

✔  250 g smetany

Na co si dát pozor: Pěstovat houby doma – ano, či ne?

Ano, proč ne! Kupte si připravenou kulturu některých druhů hub, tu použijte jako násadu a řiďte se přiloženým návodem (je potřeba optimální teplota a zalévání). Obvykle se sadba pěstuje v pytlích nebo bednách. Nejčastěji se lidem doma urodí žampiony.

V pondělí: Zavařujeme borůvky



Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.