Ridiho letní recepty! 12. díl: Bruschetta s ančovičkami!
Televizní kuchař Emanuel Ridi (36) má pro vás na závěr dalšího týdne jeho receptů v deníku Aha! tip na dobrou letní svačinku. Společně s ním si dnes můžete připravit bruschettu s ančovičkami. A co vlastně bruschetta je? Italská topinka s olivovým olejem a rajčaty nebo česnekem. Nechte si chutnat!
Potřebujete:
-
toastový chléb na bruschettu
-
400 g čerstvých ančoviček
-
2 dl bílého vína
-
2 dl oleje extra virgin
-
1 svazek petržele
-
citronovou šťávu
-
sůl
Toastový chléb opečeme v toastovači, ihned ho potřeme česnekem a pokapeme olivovým olejem. Ančovičky vyčistíme tak, že odlomíme hlavičku a odstraníme s ní i vnitřnosti, páteř necháme, aby se rybky nerozpadly při vaření. Dáme je do vlažné vody, přilijeme bílé víno a ohříváme asi 7 minut na jemném plameni. Voda by neměla bublat. Poté odstraníme páteř a ančovičky nasekáme. Smícháme je v míse s olivovým olejem, citronovou šťávou a nasekanou petrželkou. Dochutíme solí a na toastovém chlebu (bruschettě) podáváme.
Rybí pomazánku je dobré jíst na speciální italské topince (bruschettě).
Ve středu: Penne alla Sorrentina