Ridiho letní recepty! 12. díl: Bruschetta s ančovičkami! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

středa 24. dubna 2024

Svátek slaví Jiří, zítra Marek

Ridiho letní recepty! 12. díl: Bruschetta s ančovičkami!

»Manu« má ryby rád.
»Manu« má ryby rád. (TV Prima/Tomáš Mikule (2))

Televizní kuchař Emanuel Ridi (36) má pro vás na závěr dalšího týdne jeho receptů v deníku Aha! tip na dobrou letní svačinku. Společně s ním si dnes můžete připravit bruschettu s ančovičkami. A co vlastně bruschetta je? Italská topinka s olivovým olejem a rajčaty nebo česnekem. Nechte si chutnat!

Potřebujete:

  • toastový chléb na bruschettu
  • 400 g čerstvých ančoviček
  • 2 dl bílého vína
  • 2 dl oleje extra virgin
  • 1 svazek petržele
  • citronovou šťávu
  • sůl

Toastový chléb opečeme v toastovači, ihned ho potřeme česnekem a pokapeme olivovým olejem. Ančovičky vyčistíme tak, že odlomíme hlavičku a odstraníme s ní i vnitřnosti, páteř necháme, aby se rybky nerozpadly při vaření. Dáme je do vlažné vody, přilijeme bílé víno a ohříváme asi 7 minut na jemném plameni. Voda by neměla bublat. Poté odstraníme páteř a ančovičky nasekáme. Smícháme je v míse s olivovým olejem, citronovou šťávou a nasekanou petrželkou. Dochutíme solí a na toastovém chlebu (bruschettě) podáváme.

Rybí pomazánku je dobré jíst na speciální italské topince (bruschettě).

Ve středu: Penne alla Sorrentina

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.