A ještě recept navíc - Tatarský biftek z lososa
Chystáte se uvítat návštěvu a nevíte, co dobrého připravit? Vyzkoušejte lahodný a zdravý tatarák z lososa. Nemusíte se bát, že u výroby této delikatesy ztratíte mnoho času, pochoutku hravě přichystáte za malou chvilku a vaše hosty svým kuchařským uměním jistě ohromíte.
Potřebujete (pro 2 osoby):
-
čerstvý větší filet z lososa bez kůže
-
sůl
-
mletý kmín
-
bílý pepř
-
olivový olej
-
citronovou šťávu
-
mladou cibulku
-
listy rukoly na dozdobení
Čerstvý filet nakrájejte na několikacentimetrové proužky, které budete dále zpracovávat. Maso z lososa můžete buď velmi jemně nasekat nebo naškrábat.
Dále si jemně nakrájíte mladou cibulku a promícháte ji s masem. Tataráček je také třeba správně ochutit. K tomu vám pomůže sůl, mletý kmín, bílý pepř, kapka citronové šťávy a kvalitní olivový olej.
Na závěr tataráčky hezky naservírujte. K tomu se hodí formička lehce vymazaná olejem, aby se maso podařilo hladce vyklopit. Podávejte s opečenými toasty.