A ještě recept navíc - Tatarský biftek z lososa | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 23. dubna 2024

Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří

A ještě recept navíc - Tatarský biftek z lososa

Tatarák vytvarujte pomocí formičky do válečku.
Tatarák vytvarujte pomocí formičky do válečku. (www.limito.cz)

Chystáte se uvítat návštěvu a nevíte, co dobrého připravit? Vyzkoušejte lahodný a zdravý tatarák z lososa. Nemusíte se bát, že u výroby této delikatesy ztratíte mnoho času, pochoutku hravě přichystáte za malou chvilku a vaše hosty svým kuchařským uměním jistě ohromíte.

Potřebujete (pro 2 osoby):

  • čerstvý větší filet z lososa bez kůže
  • sůl
  • mletý kmín
  • bílý pepř
  • olivový olej
  • citronovou šťávu
  • mladou cibulku
  • listy rukoly na dozdobení

Čerstvý filet nakrájejte na několikacentimetrové proužky, které budete dále zpracovávat. Maso z lososa můžete buď velmi jemně nasekat nebo naškrábat.

Dále si jemně nakrájíte mladou cibulku a promícháte ji s masem. Tataráček je také třeba správně ochutit. K tomu vám pomůže sůl, mletý kmín, bílý pepř, kapka citronové šťávy a kvalitní olivový olej.

Na závěr tataráčky hezky naservírujte. K tomu se hodí formička lehce vymazaná olejem, aby se maso podařilo hladce vyklopit. Podávejte s opečenými toasty.

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.