Večeře s Aha! Což takhle dát si... Bavorské vdolky | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

středa 24. dubna 2024

Svátek slaví Jiří, zítra Marek

Večeře s Aha! Což takhle dát si... Bavorské vdolky

Fotografie
Fotografie (internal)

Koblihy neboli bavorské vdolečky potěší nejen mlsné dětské jazýčky! Dnes vám nabídneme recept, na jehož konci můžete mít 35 kusů výborných vdolků.

 

Vaří: Michal Nikodém, šéfkuchař Ola Kalam

Těsto:
  • 500 g polohrubé mouky
  • 200 ml mléka
  • 6 cl rumu
  • 80 g tuku (máslo, hera, olej)
  • 70 g cukru krupice
  • 4 žloutky
  • kůra z 1 citronu
  • 30 g droždí
  • špetka soli
Další suroviny:
  • olej na smažení
  • 200 g tvarohu na strouhání
  • 200 g švestkových povidel
  • 200 ml smetany ke šlehání

V rendlíku zahřejeme mléko s cukrem na 37 °C, rozdrobíme do něj droždí a necháme vzejít kvásek. Mezitím do větší mísy prosejeme mouku, přidáme sůl, citronovou kůru a vlažný tuk. Do kvásku vmícháme žloutky a rum. Směs přidáme do mísy k mouce. Vypracujeme hladké těsto a necháme 30 minut kynout. Poté je vyválíme na 1,5 cm silný plát a vykrajujeme kolečka o průměru 5 cm, která necháme pod utěrkou jestě 20 minut kynout.

Mezitím rozehřejeme ve větším hrnci olej. Do středu nakynutých koleček vytlačíme důlek a vkládáme je do oleje důlkem dolů. Smažíme je dozlatova z obou stran.

Usmažené vdolky posypeme nastrouhaným tvarohem, položíme na ně hromádku povidel a ozdobíme ušlehanou šlehačkou.

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.