Radíme na téma: Jablka - Nenechte je zhnědnout! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 23. dubna 2024

Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří

Radíme na téma: Jablka - Nenechte je zhnědnout!

Připravuje šéfkuchař Pražského kulinářského institutu Václav Frič (35)
Připravuje šéfkuchař Pražského kulinářského institutu Václav Frič (35) (Aha! – Martin Přibyl)

Jablka jsou snad naše nejoblíbenější ovoce. Ideální jsou čerstvá k jídlu, na povidla, do štrúdlu, do kompotu, do džusu nebo na salát. „Asi nikdo se v dětství nevyhnul strouhanému jablíčku s mrkví. Já jsem si to i v dospělosti velmi oblíbil,“ říká šéfkuchař Václav Frič.

Jakmile však jablko oloupeme, tak zhnědne. Co s tím? „Musíte kousky namočit do citronové šťávy,“ dodává Frič. Jablka často obohatí i slaná jídla, velmi oblíbená jsou karamelizovaná s paštikou. „Nebo si můžeme na pánvi připravit z cukru karamel, přidáme jablka a podlijeme koňakem. Osolíme, opepříme a nakonec zjemníme máslem,“ radí Frič.

V obchodech je k dispozici široké množství druhů jablek. Menší, větší, měkčí, tvrdší nebo kyselejší, každý si vybere.

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.