Radíme na téma: Mandarinka - Má být bez pecek | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 29. března 2024

Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt

Radíme na téma: Mandarinka - Má být bez pecek

Připravuje šéfkuchař Pražského kulinářského institutu Václav Frič (35)
Připravuje šéfkuchař Pražského kulinářského institutu Václav Frič (35)  (Aha! – Martin Přibyl)

Mandarinky se na našich stolech objeví většinou v období Vánoc. Když je děti najdou v balíčku od Mikuláše, bývají úplně nejlepší. „Už by měly být bez pecek. Šlechtí se na to. Ano do džusů a dortů, ale nedoporučoval bych je na tepelné zpracování,“ radí Václav Frič.

Klementinky by měly mít tenkou kůru, která se dobře odlupuje. Mandarinka je bohatým zdrojem vitaminu C. Obsahuje také pektin, což je rozpustná vláknina, která napomáhá snižovat cholesterol. Často je používáme do dezertů a dortů. Je ovšem přesně tím ovocem, které je lepší konzumovat čerstvé a raději nezavařovat. Vyplatí se vám také pozorný výběr. „Koukejte se, jestli na nich uvidíte nálepku letecká doprava. Tak budete mít jistotu, že neležely někde měsíc ve skladu, ale přijely rovnou z některého z jižních států,“ říká Frič.

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.