Večeře s Aha! Což takhle dát si... Kachní prso s houbovým ragú a bramborovými rösti | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 23. dubna 2024

Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří

Večeře s Aha! Což takhle dát si... Kachní prso s houbovým ragú a bramborovými rösti

Fotografie
Fotografie (internal)

Mysleli jste si, že připravovat kachničku je pěkně zdlouhavá a náročná dřina? Tentokrát vám nabízíme rychlou a chutnou alternativu. Připravit kachní prsíčka s houbovým ragú zvládne podle našeho receptu i začátečník. Takže směle do toho!

Vaří: Radek Kašpárek, šéfkuchař Ola Kala

Kachní prsa opečeme na suché pánvi kůží dolů dozlatova, otočíme, lehce opečeme a dáme dopéct do vyhřáté trouby na 180 °C na 6 minut. Na pánvi z prsou orestujeme cibuli a česnek, přidáme houby, opečeme, zalijeme smetanou, necháme lehce povařit, přidáme zakysanou smetanu, jarní cibulku a pažitku. Ochutíme solí a pepřem.

Suroviny na 4 porce:

  • 4 kachní prsa (můžete použít i panenku nebo kuřecí prso)
  • hlívu ústřičnou, čerstvé lišky, žampiony
  • červenou cibuli, jarní cibulku
  • stroužek česneku
  • 200 ml smetany
  • 100 ml zakysané smetany
  • pažitku
  • sůl, pepř, tymián

Kachní prsa opečeme dozlatova a pak dáme dopéct do trouby.

Na stejné pánvi si poté ve výpečku z prsou připravíme smetanovou omáčku.

Bramborové rösti:

Nahrubo nastrouhané vařené brambory smícháme s lžící hladké mouky, solí, pepřem a tymiánem. Tvarujeme malé placky a pečeme na oleji dozlatova z každé strany.

Suroviny na rösti 4 porce:

  • 300 g vařených brambor
  • hladkou mouku
  • sůl, pepř, tymián

Bramborové rösti opékáme na pánvi dozlatova.

Autor: (lib)

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.