Večeře s Aha! Což takhle dát si... Kachní prso s houbovým ragú a bramborovými rösti
Mysleli jste si, že připravovat kachničku je pěkně zdlouhavá a náročná dřina? Tentokrát vám nabízíme rychlou a chutnou alternativu. Připravit kachní prsíčka s houbovým ragú zvládne podle našeho receptu i začátečník. Takže směle do toho!
Vaří: Radek Kašpárek, šéfkuchař Ola Kala
Kachní prsa opečeme na suché pánvi kůží dolů dozlatova, otočíme, lehce opečeme a dáme dopéct do vyhřáté trouby na 180 °C na 6 minut. Na pánvi z prsou orestujeme cibuli a česnek, přidáme houby, opečeme, zalijeme smetanou, necháme lehce povařit, přidáme zakysanou smetanu, jarní cibulku a pažitku. Ochutíme solí a pepřem.
Suroviny na 4 porce:
-
4 kachní prsa (můžete použít i panenku nebo kuřecí prso)
-
hlívu ústřičnou, čerstvé lišky, žampiony
-
červenou cibuli, jarní cibulku
-
stroužek česneku
-
200 ml smetany
-
100 ml zakysané smetany
-
pažitku
-
sůl, pepř, tymián
Kachní prsa opečeme dozlatova a pak dáme dopéct do trouby.
Na stejné pánvi si poté ve výpečku z prsou připravíme smetanovou omáčku.
Bramborové rösti:
Nahrubo nastrouhané vařené brambory smícháme s lžící hladké mouky, solí, pepřem a tymiánem. Tvarujeme malé placky a pečeme na oleji dozlatova z každé strany.
Suroviny na rösti 4 porce:
-
300 g vařených brambor
-
hladkou mouku
-
sůl, pepř, tymián
Bramborové rösti opékáme na pánvi dozlatova.
Autor: (lib)