Večeře s Aha! Což takhle dát si... Cheesburger | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

středa 24. dubna 2024

Svátek slaví Jiří, zítra Marek

Večeře s Aha! Což takhle dát si... Cheesburger

Fotografie
Fotografie (internal)

Cheesburger si nemusíte dávat jen v restauracích s rychlým občerstvením. Vcelku snadno si ho můžete připravit i doma. Alespoň, pokud použijete náš recept.

Vaří: Radek Kašpárek, šéfkuchař Ola Kala.

Mleté maso ochutíme solí, pepřem a tymiánem. Přidáme na kostičky nakrájenou slaninu. Připravíme 4 masité placky, které pečeme na pánvi z každé strany dozlatova. Na závěr na maso položíme sýr a zapečeme.

Cibuli nakrájíme na plátky a společně s paprikami opečeme na olivovém oleji. Ochutíme solí a tymiánem. Na rozpečenou housku dáme list salátu, rajčata na kolečka, majonézu smíchanou s hořčicí, směs pečené cibule a paprik, maso a přiklopíme druhou části rozkrojené housky.

Suroviny na 4 porce:

  • 800 g hovězího mletého masa
  • 4 ks hamburgerové housky
  • 100 g slaniny
  • 3 červené cibule
  • 2 rajčata
  • 4 plátky kvalitního ementálu
  • ledový salát
  • 2 žluté papriky
  • 4 lžíce majonézy
  • 2 lžíce dijonské hořčice
  • olivový olej
  • sůl, pepř, tymián

Z masa připravíme placky a opečeme je z obou stran.

Pak na maso položíme sýr a zapečeme.

Bramborová sláma:

Brambory pomocí škrabky nakrájíme na plátky a poté nožem na nudličky. Smažíme na oleji dozlatova. Hotovou »slámu« necháme okapat, osolíme a ihned podáváme.

Suroviny na bramborovou slámu:

  • 4 velké brambory
  • olej na smažení
  • sůl

Brambory nakrájíme na plátky a pak na nudličky.

Nudličky smažíme v oleji dozlatova.

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.