Večeře s Aha! Což takhle dát si... Cheesburger
Cheesburger si nemusíte dávat jen v restauracích s rychlým občerstvením. Vcelku snadno si ho můžete připravit i doma. Alespoň, pokud použijete náš recept.
Vaří: Radek Kašpárek, šéfkuchař Ola Kala.
Mleté maso ochutíme solí, pepřem a tymiánem. Přidáme na kostičky nakrájenou slaninu. Připravíme 4 masité placky, které pečeme na pánvi z každé strany dozlatova. Na závěr na maso položíme sýr a zapečeme.
Cibuli nakrájíme na plátky a společně s paprikami opečeme na olivovém oleji. Ochutíme solí a tymiánem. Na rozpečenou housku dáme list salátu, rajčata na kolečka, majonézu smíchanou s hořčicí, směs pečené cibule a paprik, maso a přiklopíme druhou části rozkrojené housky.
Suroviny na 4 porce:
-
800 g hovězího mletého masa
-
4 ks hamburgerové housky
-
100 g slaniny
-
3 červené cibule
-
2 rajčata
-
4 plátky kvalitního ementálu
-
ledový salát
-
2 žluté papriky
-
4 lžíce majonézy
-
2 lžíce dijonské hořčice
-
olivový olej
-
sůl, pepř, tymián
Z masa připravíme placky a opečeme je z obou stran.
Pak na maso položíme sýr a zapečeme.
Bramborová sláma:
Brambory pomocí škrabky nakrájíme na plátky a poté nožem na nudličky. Smažíme na oleji dozlatova. Hotovou »slámu« necháme okapat, osolíme a ihned podáváme.
Suroviny na bramborovou slámu:
-
4 velké brambory
-
olej na smažení
-
sůl
Brambory nakrájíme na plátky a pak na nudličky.
Nudličky smažíme v oleji dozlatova.