Večeře s Aha! Což takhle dát si... Mexický »guláš« | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 16. dubna 2024

Svátek slaví Irena, zítra Rudolf

Večeře s Aha! Což takhle dát si... Mexický »guláš«

Podáváme s rýží a bílým jogurtem.
Podáváme s rýží a bílým jogurtem. (Aha! – Martin Přibyl)

Dnes tu máme pro vás recept na tradiční texaský pokrm na mexický způsob – chilli con carne. Jde o kořeněné dušené pálivé jídlo, jehož hlavními součástmi jsou hovězí maso a chilli. Chilli con carne je oficiální chutí amerického Texasu.

Vaří Radek Kašpárek, šéfkuchař Ola Kala

Suroviny na 4 porce:
  • 500 g mletého hovězího
  • 2 chorizo klobásy
  • 2 cibule
  • 3 stroužky česneku
  • 400 g krájených rajčat
  • 400 g červených fazolí
  • 2 lžíce rajského protlaku
  • 1 lžíce chilli
  • ½ lžičky mleté papriky
  • ½ lžičky mletého kmínu
  • 4 dcl červeného vína
  • čerstvý koriandr

V hrnci na cibuli a česneku orestujeme maso, přidáme krájené chorizo, zarestujeme s paprikou, kmínem, protlakem, chilli a rajčaty. Podlijeme vínem a podusíme cca 1 hodinu. Ke konci přidáme vařené fazole a koriandr.

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.