Radíme na téma: Cuketa. Nesolte při přípravě! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 25. dubna 2024

Svátek slaví Marek, zítra Oto

Radíme na téma: Cuketa. Nesolte při přípravě!

Na grilování krájíme centimetr široká kolečka, k těstovinám menší kostičky.
Na grilování krájíme centimetr široká kolečka, k těstovinám menší kostičky. (Aha! – Martin Pekárek)

Oblíbená zelenina je častou přílohou při grilování. Je dobrá do bramborového salátu, k těstovinám i na zeleninové lasagne. „Jediné, na co musím upozornit, jsou ty domácí přerostlé cukety. Ty jsou strašné. Správně by měla mít průměr 2,3 až 5 centimetrů,“ zdůrazňuje Václav Frič.

Na grilování je ideální nakrájet cuketu na oválná kolečka nejlépe jeden centimetr široká. „Hlavně je důležité si pamatovat, že ji nikdy nesmíte solit na grilu. Samozřejmě by ztratila veškerou šťávu. Solíme až na talíři,“ připomíná Frič. Kůra cukety je na rozdíl od okurky měkká, takže se dobře strouhá i konzumuje. Nastrouhaná cuketa také často zdobí hotová jídla.

Připravuje šéfkuchař Pražského kulinářského institutu Václav Frič (35)

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.