Večeře s Aha! Což takhle dát si... Tresku s karamelizovanou cibulí a sweet chilli omáčkou. | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

středa 24. dubna 2024

Svátek slaví Jiří, zítra Marek

Večeře s Aha! Což takhle dát si... Tresku s karamelizovanou cibulí a sweet chilli omáčkou.

 (Aha! – Martin Pekárek)

Po včerejším fanouškovském vypětí by to do žaludku chtělo něco zdravého. Pokud jste se včera nevyhnuli alkoholu, tak i trošičku »vypálit červa« a vzpružit tělo i mysl. Ideálně vám k tomu poslouží treska s karamelizovanou cibulí a chilli omáčkou. Pokud si chcete postup přípravy raději prohlédnout na vlastní oči, přepněte večer na TV Barrandov.

Vaří: Radek Kašpárek, šéfkuchař Ola Kala

Suroviny na 4 porce:

  • 4x 150 g porce tresky
  • 2 cibule
  • 1 červenou cibuli
  • 2 šalotky
  • jarní cibulku
  • třtinový cukr (hnědý cukr)
  • vinný ocet
  • sůl, pepř, tymián

Suroviny na omáčku:

  • 4 lžíce sweet chilli omáčky
  • 4 lžíce olivového oleje
  • 1 chilli paprička
  • 2 stroužky česneku
  • zelená část z jarní cibulky
  • listová petržel
  • cherry rajčátka
  • sůl

Příprava:

  • Tresku opečeme z každé strany dozlatova.
  • Cibuli nakrájíme na kousky a opečeme na olivovém oleji. Přidáme cukr a zastříkneme vinným octem. Ochutíme solí a lehce tymiánem. Necháme chvíli prohřát.
  • Ze surovin na omáčku připravíme hustý dip (hutná omáčka k pečeným masům) a můžeme podávat s rozpečeným pečivem.

Nejprve filety z tresky lehce obalíme v mouce.

Aby se treska opekla rovnoměrně z obou stran, je nutné ji často otáčet.

Do přílohy použijeme cibuli normální, červenou, šalotku i bílou část jarní cibulky. S ingrediencemi prohříváme jen chvilku.

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.