Večeře s Aha! Což takhle dát si... Tresku s karamelizovanou cibulí a sweet chilli omáčkou.
Po včerejším fanouškovském vypětí by to do žaludku chtělo něco zdravého. Pokud jste se včera nevyhnuli alkoholu, tak i trošičku »vypálit červa« a vzpružit tělo i mysl. Ideálně vám k tomu poslouží treska s karamelizovanou cibulí a chilli omáčkou. Pokud si chcete postup přípravy raději prohlédnout na vlastní oči, přepněte večer na TV Barrandov.
Vaří: Radek Kašpárek, šéfkuchař Ola Kala
Suroviny na 4 porce:
-
4x 150 g porce tresky
-
2 cibule
-
1 červenou cibuli
-
2 šalotky
-
jarní cibulku
-
třtinový cukr (hnědý cukr)
-
vinný ocet
-
sůl, pepř, tymián
Suroviny na omáčku:
-
4 lžíce sweet chilli omáčky
-
4 lžíce olivového oleje
-
1 chilli paprička
-
2 stroužky česneku
-
zelená část z jarní cibulky
-
listová petržel
-
cherry rajčátka
-
sůl
Příprava:
-
Tresku opečeme z každé strany dozlatova.
-
Cibuli nakrájíme na kousky a opečeme na olivovém oleji. Přidáme cukr a zastříkneme vinným octem. Ochutíme solí a lehce tymiánem. Necháme chvíli prohřát.
-
Ze surovin na omáčku připravíme hustý dip (hutná omáčka k pečeným masům) a můžeme podávat s rozpečeným pečivem.
Nejprve filety z tresky lehce obalíme v mouce.
Aby se treska opekla rovnoměrně z obou stran, je nutné ji často otáčet.
Do přílohy použijeme cibuli normální, červenou, šalotku i bílou část jarní cibulky. S ingrediencemi prohříváme jen chvilku.