Fondue
Nádobu na fondue vytřete česnekem, vlijte víno a ohřejte. Do horkého vína vmíchejte na malé kostičky nakrájenou goudu, blaťácké zlato a za stálého míchání na mírném plameni nechte roztavit.
POTŘEBUJETE:
■ 1 stroužek česneku
■ 300 ml bílého vína
■ 150 g goudy
■ 150 g blaťáckého zlata
■ 1 lžíci škrobové moučky
■ sůl
■ pepř
■ 5 cl třešňovice
■ pečivo
■ sterilovanou zeleninu
Škrobovou moučku rozmíchejte v trošce vína, nalijte do nádoby, promíchejte, podle chuti osolte a opepřete. Nakonec vmíchejte třešňovici. Nádobu postavte na kahan na stůl. Přidejte na kostky nakrájené pečivo a zeleninu.
Text a foto: Blanka a Jiří Poláčkovi