Čokoládové košíčky s kandovaným ovocem
Lískové oříšky opražte na suché pánvi, nasypte do utěrky, promněte, vyfoukejte slupky a oříšky umelte. Ovoce drobně nakrájejte, zalijte rumem, nechte ho do ovoce vsáknout. Ve vodní lázni rozehřejte čokoládu se smetanou a skořicí. Vmíchejte citronovou kůru, oříšky a ovoce (jednu lžíci si nechte na posypání). Ještě teplé rozdělte do malých papírových košíčků, ozdobte kousky ovoce a nechte ztuhnout.
POTŘEBUJETE:
■ 100 g lískových oříšků
■ 200 g čokolády na vaření
■ 4 lžíce smetany
■ 1 lžičku skořice
■ 1 lžičku strouhané citronové kůry
■ 120 g kandovaného nebo proslazeného ovoce (meruňky, třešně...)
■ citronovou a pomerančovou kůru
■ rozinky
■ 50 ml rumu
Text a foto: Blanka a Jiří Poláčkovi