Zvěřinové rolády | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 19. dubna 2024

Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela

Zvěřinové rolády

Maso nakrájejte na plátky, naklepejte, osolte, opepřete, posypte polovinou koření a potřete hořčicí. Z vajec a másla připravte míchaná vejce, podle chuti je osolte a opepřete. Maso pokryjte plátky uzeného masa, na kolečka nakrájenou cibulí, podélně překrojenými okurkami a míchanými vejci, zaviňte do malých rolád.

POTŘEBUJETE:

■ 700 g masa ze zvěřiny (kýta srnčí, jelení)
■ 150 g moravského uzeného
■ 4 sladkokyselé okurky
■ 2 vejce
■ 1 lžičku másla
■ 2 cibule
■ 1 lžíci plnotučné hořčice
■ sůl
■ pepř
■ 1 lžíci koření na zvěřinu
■ olej
■ 1 lžíci hotové jíšky

Maso nakrájejte na plátky, naklepejte, osolte, opepřete, posypte polovinou koření a potřete hořčicí. Z vajec a másla připravte míchaná vejce, podle chuti je osolte a opepřete. Maso pokryjte plátky uzeného masa, na kolečka nakrájenou cibulí, podélně překrojenými okurkami a míchanými vejci, zaviňte do malých rolád, zajistěte masovými jehlami nebo nití. Na oleji zpěňte nakrájenou cibuli, přidejte rolády, opečte je ze všech stran, přidejte zbytek koření, podlijte horkou vodou a zvolna zakryté pokličkou duste doměkka. Podle potřeby podlévejte. Nakonec šťávu zahustěte hotovou tmavou jíškou, nebo škrobovou moučkou. Podávejte s dušenou rýží.

Text a foto: Blanka a Jiří Poláčkovi

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.