Vločkové cookies
V pánvi lehce nasucho opečte vločky společně s jádry ořechů. Vychladlou směs rozdrťte válečkem, smíchejte s drobně nakrájeným kandovaným ovocem a rozinkami, sodou a skořicí.Vejce našlehejte s cukrem do husté pěny, vmíchejte do ní olej, sirup a suchou směs.
POTŘEBUJETE:
■ 140 g směsi vloček (ovesné, žitné, špaldové, pšeničné)
■ 50 g jader vlašských ořechů
■ 100 g směsi kandované pomerančové a citronové kůry a rozinek
■ ¼ lžičky jedlé sody
■ 1 lžičku skořice
■ 2 vejce
■ 60 g třtinového cukru
■ 1 lžíci oleje
■ 1 lžíci javorového sirupu nebo medu
Na plech vyložený pečicím papírem dělejte lžičkou hromádky (dál od sebe, aby se nespekly) a vložte je do předehřáté trouby. Zvolna pečte asi 15 až 20 minut. Na plechu je nechte vychladnout.
Text a foto: Blanka a Jiří Poláčkovi