Musaka se špenátem | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 25. dubna 2024

Svátek slaví Marek, zítra Oto

Musaka se špenátem

Na oleji lehce opečte nakrájenou cibuli a nasekaný česnek, přidejte maso, opečte, osolte, opepřete, přidejte koření a duste, až je maso měkké a voda odpařená. Horkou vodou spařte dobře vyprané listy špenátu a nechte je odkapat. Vejce rozšlehejte se zakysanou smetanou, solí a pepřem. Do tukem vytřené zapékací mísy střídavě vrstvěte masovou směs, špenát, smetanu, nakonec posypte jemně nastrouhaným sýrem a v předehřáté troubě zapečte dorůžova.

POTŘEBUJETE:

■ 600 g mletého libového vepřového masa
■ 3 lžíce oleje
■ 2 cibule
■ 4 stroužky česneku
■ sůl
■ pepř
■ 1 lžíci kořenící směsi Adžika
■ 300 g čerstvého špenátu
■ 3 vejce
■ 250 g zakysané smetany
■ 100 g tvrdého sýra

Text a foto: Blanka a Jiří Poláčkovi

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.