Texaské frikadely
Mleté maso, kukuřici, arašídy, sůl a chilli omáčku dobře promíchejte. Z hmoty vytvarujte asi 16 plochých karbanátků.
POTŘEBUJETE (na 4 porce):
■ 1 kg mletého hovězího masa
■ 150 g sladké kukuřice z konzervy
■ 6 polévkových lžic osolených a posekaných arašídů
■ 1 kávovou lžičku soli
■ 5 polévkových lžic chilli omáčky
■ 100 g tvrdého sýra nakrájeného na kostky
■ olej
■ alobal
Na polovinu z nich rozdělte kostky sýra a druhou polovinou přikryjte. Okraje k sobě pevně přitiskněte. Grilovací rošt vyložte alobalem, potřete jemně olejem a malý okraj ohněte nahoru. Karbanátky grilujte asi 8 minut po obou stranách.
převzato z knihy Grilujeme doma i v přírodě z nakladatelství Fortuna Print