Osvědčené rychlovky: Pórková polévka s krutony podle Otto Pláška
Určitě to znáte - přijdete domů, máte hlad, ale nechcete se uplně přecpávat. Co s tím?
Pórková polévka s krutony podle Otto Pláška
Potřebujete:
1 pórek • 1 ½ litru vývaru (zeleninový, kuřecí) • máslo • sůl • 1 šalotku • 100 ml smetany na vaření • toustový chleba na krutony
Postup:
Do hrnce dáme máslo, když se rozpustí, vložíme na velmi jemno nakrájenou šalotku a necháme ji zesklovatět. Tři čtvrtiny pórku nakrájíme najemno a vložíme k šalotce, vše podlijeme vývarem. Lehce povaříme do změknutí a poté ponorným mixerem rozmixujeme do krému. Zbylou třetinu pórku (zelenou část) nakrájíme na nudličky a vložíme do krému lehce povařit. Vlijeme smetanu na vaření a dle chutě dosolíme. Na kostičky pokrájený toustový chleba opečeme na pánvi s máslem a křupavé krutony vkládáme těsné před podáváním do polévky.