Sladké dobroty: Bábovka ze sušenek a čokolády podle Ivany Černé | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

sobota 20. dubna 2024

Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra

Sladké dobroty: Bábovka ze sušenek a čokolády podle Ivany Černé

Fotografie
Fotografie (internal)

Máme chuť si trochu »zahřešit«? Vytáhněte plechy, formy, pekáčky a pustťe se do sladkého vaření! Koláče, pletýnky nebo koblihy potěší nejen vás, ale i všechny okolo!

Bábovka ze sušenek a čokolády podle Ivany Černé

Potřebujete

1 ledové kaštany v bílé čokoládě • 1 ledové kaštany v tmavé hořké čokoládě • 1 tatranku • 6 kousků Zlatých polomáčených mini sušenek • 4 vejce • 160 g třtinového cukru • 1 vanilkový cukr • 280 g polohrubé mouky • 1 lžíci vanilkového pudinku v prášku • 1 prášek do pečiva • 3 lžíce oleje • 300 ml mléka • moučkový cukr na posyp • čokoládovou polevu

Postup:

Ledové kaštany a sušenky nastrouháme nahrubo. Vejce ušleháme s třtinovým a vanilkovým cukrem, pak vmícháme mouku smíchanou s práškem do pečiva a lžící vanilkového pudinku. Potom postupně malým pramínkem vléváme olej a mléko za stálého šlehání ve šlehači. Nakonec vmícháme čokolády a sušenky.

Těsto nalijeme do silikonové formy (ideálně ji předem vypláchneme studenou vodou a necháme 20 minut v chladu, aby se pak bábovka dobře vyklopila) a pečeme ve vyhřáté troubě asi 55 minut. Po 20 minutách můžeme na bábovku dát alobal, aby se na povrchu nepřipálila. Bábovku posypeme moučkovým cukrem a cikcak ozdobíme čokoládovou polevou.

 

Autor:  onl

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.