Osvědčené rychlovky: Zapečený patizon s cuketou podle Veroniky Poláčkové | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 23. dubna 2024

Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří

Osvědčené rychlovky: Zapečený patizon s cuketou podle Veroniky Poláčkové

Fotografie
Fotografie (internal)

Určitě to znáte - přijdete domů, máte hlad, ale nechcete se po svátcích uplně přecpávat. Co s tím?

Zapečený patizon s cuketou podle Veroniky Poláčkové

Potřebujete:

½ patizonu • ½ menší cukety • ½ kapie • 5 cm pórku • 100 g tvrdého strouhaného sýra • 1 smetanu na vaření • 100 g uzeného tofu • mletý barevný pepř • sůl • 2 lžičky směsi koření Salát pikant

Postup:

Zeleninu očistíme, patizon a cuketu oloupeme a vše omyjeme. Patizon, cuketu a kapii nakrájíme na silnější nudličky, pórek na kolečka. Do zapékací misky dáme nakrájenou zeleninu, přidáme koření, sůl, na kostičky nakrájené tofu, tvrdý strouhaný sýr a vše zlehka (nejlépe rukou) promícháme. Nakonec vše zalijeme smetanou. Zapékáme 25 – 30 minut v troubě vyhřáté na 180 °C. Podáváme s bramborami.


Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.