Osvědčené rychlovky: Těstoviny s lososem podle Kateřiny Gajové
Určitě to znáte - přijdete domů, máte hlad jako vlk a chcete se co nejdříve a nejvíce zasytit. Lehká odpověď? Těstoviny a různé variace na ně!
Těstoviny s lososem podle Kateřiny Gajové
Potřebujete:
150 g těstovin • 150 g lososa • kopr • sůl • olivový olej • citronovou šťávu • rostlinnou smetanu (rýžovou, ovesnou, sójovou)
Postup:
Na oleji osmahneme na malé kousky nakrájeného lososa, osolíme a ochutíme koprem. Vmícháme těstoviny uvařené al dente, promícháme a přilijeme asi 50 ml smetany (pokud je hustá, zředíme trochou vody, ve které se vařily těstoviny). Necháme provařit na mírném plameni, dokud se všechny chutě nepropojí a omáčka nezhoustne. Podáváme pokapané olivovým olejem, citronovou šťávou a posypané koprem.