Sladké dobroty: Jablečný perník podle Boženy Peřinové | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

sobota 20. dubna 2024

Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra

Sladké dobroty: Jablečný perník podle Boženy Peřinové

Fotografie
Fotografie (internal)

Máme chuť si trochu »zahřešit«? Vytáhněte plechy, formy, pekáčky a pustťe se do sladkého vaření! Koláče, pletýnky nebo koblihy potěší nejen vás, ale i všechny okolo!

 

Jablečný perník podle Boženy Peřinové

Potřebujete

2 vejce • 150 g cukru krystal • 150 ml oleje • 150 ml mléka • 350 g polohrubé mouky • 1 prášek do perníku • 4 – 5 jablek

Na potření:

1 čokoládu na vaření • 1 zakysanou smetanu • kokos na posypání

Postup:

Jablka oloupeme, nahrubo nastrouháme. Přidáme postupně všechny ingredience na těsto a dobře promícháme. Těsto nalijeme na plech vyložený pečicím papírem a pečeme asi 20 minut při 200 °C. Upečený perník potřeme čokoládou rozpuštěnou ve vodní lázni, do které jsme zamíchali zakysanou smetanu, a posypeme kokosem.

Autor:  onl

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.