Známý zachránce zvířat Ladislav Váňa (49) vyhrožuje: Se zvířaty končím, zapálím to tu! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 25. dubna 2024

Svátek slaví Marek, zítra Oto

Známý zachránce zvířat Ladislav Váňa (49) vyhrožuje: Se zvířaty končím, zapálím to tu!

Ladislava Váňu stíhá jedna pohroma za druhou. Už toho má prý tak akorát dost...
Ladislava Váňu stíhá jedna pohroma za druhou. Už toho má prý tak akorát dost... (Foto Aha! – Jiří Čada)

Zoufalý je svérázný chovatel zvířat Ladislav Váňa (49) z Kletečné na Humpolecku. Svoji usedlost chce dokonce podpálit a odejít odtud!

Na statku, který doposud nazýval Rájem zvířat, žil ještě před nedávnem se stovkami zvířat . Azyl u něho našli nejrůznější nalezenci, ale i dvojice mladých lvů, kterou si opatřil před nedávnem. Teď je všemu konec!

Rána za ranou

„Před lety jsem tady koupil starý kravín a na pronajatých pozemcích jsem měl zvířata. Pozemky se nyní vrací církvi a mě nepatří ani ten pod mým kravínem,“ zoufá si Váňa.
Dopadá na něho jedna rána za druhou. Policie ho vyšetřuje pro údajné vyhrožování jednomu z veterinárních kontrolorů. „Případ jsme už jednou dali do přestupkového řízení, teď to ale znovu vyšetřujeme jako trestný čin,“ potvrdil Aha! mluvčí policie Martin Dušek.

„Nikomu jsem nic neudělal,“ brání se Váňa. „Když mě zavolali třeba o půlnoci, že na dálnici se toulá pes, jel jsem a odchytl ho. Takhle se mně to vrací. Kdybych tomu člověku chtěl nafackovat, tak to udělám mezi čtyřma očima a on mě nic nedokáže, ale já mu fakt nic neudělal,“ dušuje se.

Další úder Ladislav Váňa schytal před nedávnem. Úředníci zjistili, že výběh pro lvy postavil bez stavebního povolení a na cizím pozemku. „Končím! Zvířata vyženu do lesů a pak to zapálím a odejdu,“ vyhrožuje zlomený muž.

Autor:  čad

Přečtěte si
bohemica
27. 8. 2014 • 15:01

Pozemky a objekty, které dříve patřily církvi a byly za totality prodány, za ty dostane neoprávněný "majitel" náhradu. Obce a Pozemkový fond v posledních desetiletích ale pozemky a objekty (tedy všeobecně nemovitosti) neprodávaly, ale maximálně dlouhodobě pronajímaly. Takže dědek opět překrucuje skutečnosti aby vyvolal soucit jako obvykle. Kdo jeho ZOO ráj viděl, ví o čem píšu. Zvířata živořící v nevyhovujících podmínkách, na zvířatech která mu byla darována na dožití množil a prodával. Laického redaktora, který lační po senzacích snadno oblbnul, ale kdo trochu chovu zvířat rozumí, ten ví své. Je jenom dobře, když ukončí svojí činnost.

colombina
27. 8. 2014 • 12:14

To je přece šmejd tenhle dědek plesnivej!!! Akorát z lidí tahá peníze a tupé ovce mu to žerou. Hraje si na chudáčka, ale přitom vesele množí zvířata na kšeft a umí jen natahovat pazoury na další a další dary. Xindl je to!

pesanos
26. 8. 2014 • 23:44

fortun když tady tvrdíš, že Kubišová čerpá dotace, tak napiš jaký dotace čerpá, ty nepravdolásko . Tohle je známej tyran zvířat, stačí si o něm přečíst něco víc, než píše bulvár. Veterinární správa s ním bojuje už dlouho a zatím to bylo marný, tak snad teď už konečně to utrpení zvířat u něj skončí

jity
25. 8. 2014 • 11:31

Marně se neříká, že dobrý skutek musí být po zásluze potrestán. Černo***níci by ho neměli nechat v problémech, káží přece dobro. Tak proč by mu měli brát pozemky, nenažranci .

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.