Zdravotní sestra Věra M. z Rumburka: Rafinovaně pacientce zastavila srdce! Zabila celkem 11 lidí? | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 18. dubna 2024

Svátek slaví Valérie, zítra Rostislav

Zdravotní sestra Věra M. z Rumburka: Rafinovaně pacientce zastavila srdce! Zabila celkem 11 lidí?

Z vraždy obviněná sestra Věra M. putuje do vazby.
Z vraždy obviněná sestra Věra M. putuje do vazby. (Aha! - David Malík, ara)

Je zdravotní sestra rumburské nemocnice Věra M. (50) rafinovanou vražedkyní? Pacientku (70) měla zabít vpíchnutím draselného roztoku přímo do žíly. Jde totiž o látku, kterou po smrti při pitvě nelze odhalit. Špitál prověřuje i další podezřelá úmrtí, může jich být až 11!

Proč pacientku ze světa sprovodila? Chtěla být milosrdným andělem? Věra M. v noci z 5. na 6. června vpíchla onkologicky nemocné pacientce vysokou dávku draslíku. Místo do infúze jí ho aplikovala přímo do žíly, což vedlo k zástavě srdce.

Vedení nemocnice uvedlo, že v této souvislosti zkoumá i míru pochybení jednoho z lékařů. Ošetřující lékař Petr Vondráček se ale proti tomu rázně ohradil. Odmítl, že by o počínání sestry věděl nebo ji dokonce kryl, protože s ní měl milostný poměr a zatajoval důkazy.

Mezi ním a vedením nemocnice se kvůli tomu rozhořela válka. Ta prověřuje několik dalších úmrtí z minulosti, podle některých médií jich je 11!


Toxikolog Jaroslav Zikmund tvrdí:Pitva vraždu draslíkem neprokáže

„Při aplikaci draslíku do žíly dochází k různým srdečním arytmiím, nebo zástavě srdce. Z pitevního nálezu to zjišťovat nelze. Po smrti je koncentrace draslíku jiná a nedá se spolehlivě určit, zda došlo k předávkování,“ říká Zikmund.

Sestra je ve vazbě: Mohla by utéct

Zdravotní sestru Věru M. včera policisté obvinili z vraždy a soud poslal do vazby. Podle mluvčího soudu Jana Tichého hrozilo, že by se mohla skrývat, ovlivňovat svědky a dokonce i pokračovat v trestné činnosti.

MUDr. Petr Vondráček říká:Důkazy hodili do koše

*„V krvi pacientky byl laboratorně zjištěn vysoký obsah draslíku a naopak v infuzi, kde draslík měl být, bylo zaznamenané jeho nulové množství, což znamená, že draslík byl aplikován přímo do žíly pacientky, což vedlo přímo k zástavě srdce a selhání životních funkcí.“

*„Sestry jsem se dotázal, zda draslík byl aplikován infuzí, a ona odpověděla, že ano. Zdůrazňuji, že laboratorním vyšetřením jsem prokázal, že v infuzi draslík nebyl. Vše jsem prováděl v součinnosti s druhou sloužící sestrou Inou Bakoveckou.“

*„Při následné ranní kontrole jsem zjistil, že důkazy dosvědčující chybnou aplikaci léku, například infuzní lahev, infuzní set, atd., byly vyhozeny v odpadcích, a proto jsem požádal jednu z ranních sester, aby infuzní sety znovu zajistila z odpadu, a předal jsem je vrchní sestře.“

„Odmítám spekulace, ať již ze strany vedení nemocnice, či ze strany médií, že jsem o činnosti této zdravotní sestry věděl, že jsem její skutky kryl a zatajoval důkazy.“


Co na to ředitel nemocnice Darek Šváb:

*„Nezpochybňujeme, že na to pan doktor přišel. Problém je, jak se zachoval poté. Výsledky si odnesl domů a podepsal úmrtní list s chybnou diagnózou, že pacientka zemřela na selhání jater. Bylo na ní zaškrtnuté, že zemřela přirozenou smrtí,“ řekl idnes.cz šéf špitálu Darek Šváb.

*Šváb naznačuje, že se Vondráček mohl snažit zdravotní sestře pomoci, protože se zná s jejím bratrem, také lékařem. „Podle primáře mu doktor Vondráček řekl, že tu sestru nechce lidsky zlikvidovat a navrhl ji přeložit na oddělení ošetřovatelských lůžek,“ uvedl Šváb.

*Vondráček s bratrem obviněné sestry studoval na gymnáziu. „To jsou veškeré mé vazby na tu sestru. Primáři jsem skutečně řekl, že se mi likvidace nelíbí, ale že nevím, jak s ní naložit,“ dodal Vondráček.



Autor:  jad,

Přečtěte si
jakeline
24. 8. 2014 • 06:37

CHtěla pacientce zkrátit trápení takový život není k ničemu!Možná to udělala po dohodě s pacientkou kdoví!

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.