Chlapec (8) s unikátním postižením: Bože, to jsou tlapy! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 23. dubna 2024

Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří

Chlapec (8) s unikátním postižením: Bože, to jsou tlapy!

Děti se ho bojí a tak nechodí do školy.
Děti se ho bojí a tak nechodí do školy. (Profimedia.cz)

Indický chlapec Kallem (8) trpí unikátní deformací – od narození má gigantické ruce. Od zápěstí po konečky prostředníčků měří 33 centimetrů, váží neuvěřitelných 12 kilo, tedy víc než chlapcova hlava!

Už když se Kallem narodil, měl dvakrát tak větší ruce, než průměrné děti. „Věděla jsem, že je jiný, ale nedokázala jsem mu pomoci,“ říká jeho matka Haleema (27). Chlapec se sice dokáže sám najíst a umýt, při oblékání a zavazování tkaniček mu ale musí pomáhat někdo z rodiny.

„Nedokážu si obléct tričko, ani natáhnout kalhoty,“ popisuje své problémy Kaleem, který se celý život kvůli své deformaci setkává s posměšky, pohrdáním až šikanou. „Do školy nechodím, učitel mi řekl, že děti se mě bojí,“ svěřuje se Ind.
Jeho rodiče jsou zoufalí a snaží se svému synovi najít pomoc. Na operaci ale nemají, oba si totiž za měsíc vydělají v přepočtu pětistovku.

Děti se ho bojí a tak nechodí do školy.

Autor:  vk

Přečtěte si
nemocna
21. 4. 2015 • 05:00

notototeda jsi slepííí? podívej se pořádně nevidíš že má od podpaží až po konec rukávů zipy? chudák chlapec měli by mu pomoci zdarma at se netrápí, takové případy - nemoci by měli léčit na celém světě přednostně a zdarma když je možnost pomoci

notototeda
21. 8. 2014 • 23:21

A jak ty ruce protáhl těma rukávama od košile,má je obepnuté kolem ruk. divné

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.