10 rad pro lovce dovolenkových slev! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 25. dubna 2024

Svátek slaví Marek, zítra Oto

10 rad pro lovce dovolenkových slev!

Před zájezdem byste se měli řádně informovat o všech detailech.
Před zájezdem byste se měli řádně informovat o všech detailech. (Foto Blesk - Pavel Machan, David Malík / Blesk)

Češi jsou šetrní a i při výběru dovolené se snaží najít nejlepší nabídku. Last minute, first minute, slevové servery nebo slevové kupony – to jsou jen některé z nich. Než se pustíte do nákupů, seznamte se se základními zásadami »lovce slev«. Ne každá sleva je totiž tak výhodná, jak vypadá.

1. Buďte informovaní –
díky nezávislým slevovým vyhledávačům se nemusíte při nákupu slevy cítit jako při nákupu zajíce v pytli. Vyhledávače slev spolupracují jen s prověřenými partnery.

2. Zjistěte si, jaká byla spokojenost ostatních zákazníků – pokud budete vybírat dovolenou na slevovém serveru, využijte nezávislé recenze, ve kterých sami zákazníci hodnotí jednotlivé slevové servery. Zjistíte tak jejich zkušenosti nejen se slevou, ale i s komunikací slevového portálu.

3. Nedejte na první dojem – zjistěte si, co přesně daná nabídka obsahuje. Nezavrhujte hned cenu, která se zdá vyšší. Zjistěte, jaké služby nabídka zahrnuje, někdy může být v souhrnu cena naopak výhodná.

4. Vždy si ověřte důvěryhodnost dodavatele slevy – u každé seriózní nabídky byste měli nalézt informace o jejím dodavateli. Seriózní prodejce je vždy registrovaný v obchodním rejstříku, což si lze jednoduše ověřit.

5. Nebojte se položit otázku ještě předtím, než uskutečníte nákup. Každý prodejce pobytů by měl být snadno dosažitelný telefonicky i prostřednictvím e-mailu. Položíte-li dotaz, jeho zodpovězení leccos vypoví o rychlosti i úrovni zákaznického servisu.


6. Sledujte diskuze. Do diskuzí se sice převážně zapojují pouze lidé, kteří byli s něčím nespokojeni, z jejich reakcí se přesto můžete dozvědět spoustu užitečných informací. Názory berte však s rezervou.

7. Přesvědčte se vždy detailně o podmínkách slevy, ať vás nic nezaskočí. Obzvlášť pozor si dejte na délku platnosti slevy, termín, do kterého je potřeba udělat rezervaci, a další důležitá data. Pečlivě si prostudujte také obchodní podmínky dodavatele slevy.

8. Uplatněte slevu co nejdříve. Většina nakupujících odkládá uplatnění zakoupeného slevového kuponu až ke konci termínu jeho platnosti. Budete-li jednat stejně, může se zejména u ubytovacích zařízení stát, že ve vámi vybraném termínu již nebude volná kapacita. V ideálním případě si raději prověřte obsazenost vámi vybraného termínu ještě před samotným nákupem.

9. Zjistěte si skutečnou cenu – častým trikem jsou slevy, které ve skutečnosti žádnými slevami nejsou. Pokud objevíte pobyt za zvýhodněnou cenu, který se vám bude zamlouvat, ověřte si vždy, za jakou cenu se u jiných prodejců prodávají pobyty s podobnými parametry.

10. Pokud jste již nakoupili a nebyli jste se službou spokojeni, podělte se o 
svou zkušenost 
s ostatními užii
vateli!

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.