Politici jsou sprostší než dlaždiči | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 25. dubna 2024

Svátek slaví Marek, zítra Oto

Politici jsou sprostší než dlaždiči

Topolánek za zdvižený prostředníček vyvázl bez trestu!
Topolánek za zdvižený prostředníček vyvázl bez trestu! (: Archiv)

PRAHA – Naši politici se čím dál častěji chovají jako nevychovaní puberťáci a Sněmovna mnohdy připomíná hospodu IV. cenové kategorie. Naposledy šokoval premiér a šéf ODS Mirek Topolánek svým vulgárním gestem, když ve Sněmovně ukázal na poslance zdvižený prostředníček.

A projde mu to bez trestu! Když tohle gesto použil na mistrovství světa německý fotbalista Stefan Effenberg, trenér ho okamžitě vyhodil z nároďáku. Sparťan Tomáš Řepka za to v české lize dostal od disciplinární komise pokutu 80 000 Kč.

V Parlamentu si mohou zákonodárci říkat, co chtějí. Za jejich projevy je nelze trestně stíhat. Podléhají jen disciplinární pravomoci své komory, ve Sněmovně konkrétně mandátnímu a imunitnímu výboru. A právě ten včera řešil Topolánkovo vulgární gesto, kterým prý zdravil svého kolegu Miroslava Kalouska (KDU-ČSL). Výbor rozhodl, že premiéra vůbec nepotrestá! Dostačující byla prý jeho okamžitá omluva. Opoziční poslanci mu chtěli udělit pokutu, vládní poslanci je ale přehlasovali, i pomocí hlasu přeběhlíka Michala Pohanky. Výbor mohl Topolánkovi přikázat, aby se za výrok omluvil nebo mu uložit pokutu až do výše základního měsíčního platu (61 500 Kč). To se ale zatím nikdy v historii nestalo. .

Hitparáda politických hulvátů

1) JOZEF WAGNER.
V roce 1996 poslanec ČSSD vlepil facku stranickému kolegovi Václavu Grulichovi. Ten se pak musel nechat ošetřit u lekáře.
2) MIROSLAV MACEK.
Bývalý místopředseda vlády i ODS loni před zraky novinářů uštědřil zezadu facku exministru Davidu Rathovi (ČSSD). Soud mu za to vyměřil pokutu ve výši 3 000 korun.
3) LIBOR AMBROZEK.
Exministr životního prostředí za KDU-ČSL nazval v esemesce členy sněmovního hospodářského výboru vulgárním výrazem používaným pro mužský pohlavní úd.
4) ZDENĚK ŠKROMACH.
Místopředseda ČSSD zařval na exposlance Vladimíra Doležela (ODS): „Nezdržuj a vypadni, ty blbečku.“ A po volbách mluvil o menších politických stranách jako o „kazišucích“.
5) VÁCLAV PÍCL.
Poslanec ČSSD napadal strážníky městské policie slovy: „Prasata, já vás svlíknu, já nejsem žádný bezdomovec, ale poslanec.“
6) MIROSLAV SLÁDEK.
Někdejší poslanec a šéf Republikánů prohlásil: „Cikáni by měli být trestně odpovědni už od narození, protože prakticky už to je jejich největší zločin.“ Také řekl, že mrtvých Němců bylo ve válce málo.
7) JOSEF KREJSA.
Další republikánský poslanec řekl v roce 1997: „Saša Vondra je anální speleolog.“
8) JIŘÍ PAYNE.
Poslanec ODS prý vmetl tehdejšímu ministrovi průmyslu Miroslavu Grégrovi (ČSSD) do tváře: „Pane ministře, vy jste svině, jste svině, jste komunistická svině!“
9) JAN VIK.
Poslanec Republikánů nazval tehdejší první dámu Dagmar Havlovou „sudokopytníkem“.
10) JIŘÍ PAROUBEK.
Šéf ČSSD nazval exposlankyni Janu Wolfovou „přerostlou myší.“
11) MICHAL KRAUS.
Tehdejší poslanec ČSSD hodnotil operativní zmenšení ňader exmynistryně školství Petry Buzkové (ČSSD) slovy: „Mám rád větší rozměry, protože mám velké ruce“.
12) MIREK TOPOLÁNEK.
Premiér prohlásil: „Když se bavíme o evropské ústavě, tak musím říct, že je to obrovský shit (anglicky hovno – pozn. red.).“
13) VÍTĚZSLAV JANDÁK.
Exministr kultury za ČSSD na předvolebním mítinku řekl občanům: „Lidi, když zvolíte ODS, dostanete přes držku.“
14) VLADIMÍR ŠPIDLA.
Expremiér za ČSSD označil Miloše Zemana za „žumpu a hnůj“. A dodal, že pokaždé, když si na něj vzpomene, tak se chápe nože a řeže do Zemanova gumáka, kterého si koupil od televize Nova.

Zemanovy perličky

PRAHA – Naprostým přeborníkem v nadávkách a zesměšňování svých politických kolegů i rivalů byl expremiér a bývalý šéf ČSSD Miloš Zeman. Své politické protivníky častoval výrazy typu „hovado, fekálie, podvraťák, póvl, myšlenková ojetina či kurvička“. Kdekoho srovnával s Adolfem Hitlerem.

  • O Dagmar Havlové, tehdejší první dámě, hovořil jako o první „ daj mě“
  • O novinářích mluvil jako o „žumpách, póvlu a zakomplexovaných blbech, které je zapotřebí zničit ohněm a mečem.“
  • O Petře Buzkové, exministryni školství (ČSSD) mluvil jako o „líné couře“.
  • O některých spolustranících hovořil jako o „toxickém odpadu a debilech.“
  • O Michaelu Žantovském, senátorovi ODA, řekl, že je „skútr“. A hned ochotně vysvětlil, že to je zkratka spojení zkurvený trpaslík.
Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.