Neuvěřitelné! Znásilněná žena vypovídala a... Soudce usnul! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 19. března 2024

Svátek slaví Josef, zítra Světlana

Neuvěřitelné! Znásilněná žena vypovídala a... Soudce usnul!

Soudce prý prostě usnul...
Soudce prý prostě usnul... (Profimedia.cz)

Úřady ve Velké Británii vyšetřují soudce, který údajně usnul během projednávání případu znásilnění dítěte. Právní zástupci tvrdí, že soudce Philip Cattan usnul během křížového výslechu údajné oběti u soudu v Manchesteru, a podali na něj stížnost. Soudce byl odvolán, informoval dnes britský zpravodajský server BBC.

Cattan působí jako takzvaný pomocný soudce. Jsou jimi právní zástupci, kteří po dobu 15 až 30 dní ročně vykonávají funkci soudce.

Pokud úřady dospějí k závěru, že se Cattan dopustil pochybení, rozhodne o případném disciplinárním opatření mimo jiné britský ministr spravedlnosti.

Bývalá státní zástupkyně Vera Bairdová uvedla, že ji obvinění šokovalo. "Někoho to dost osobně uráží, když popisujete možná tu nejdůležitější událost v životě," sdělila podle BBC.

Přečtěte si
jakopes
29. 8. 2014 • 17:44

Nezájem soudce asi zažívá více lidí, ač nemusí přímo usnout. Jedna soudkyně v Praze běhme výpovědi prozradila, že by tak jela k moři. Venku bylo sychravo, pohlédla oknem. No,jak myslíte,že to dopadlo? Ve prospěch jednoho "mořeplavce".

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.