To není vtip: V léčebně pro drogově závislých si pacienti pěstovali marihuanu! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 28. března 2024

Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána

To není vtip: V léčebně pro drogově závislých si pacienti pěstovali marihuanu!

Podle trestního oznámení pěstovali pacienti marihuanu přímo v areálu léčebny (ilustrační foto)
Podle trestního oznámení pěstovali pacienti marihuanu přímo v areálu léčebny (ilustrační foto) (PČR Nový Jičín)

Státní zastupitelství předá policii trestní oznámení, podle něhož klienti zařízení Emin zámek v Šanově na Znojemsku, ve kterém se léčí pacienti se závislostí na drogách či alkoholu, pěstovali v zahradě konopí. ČTK to dnes řekl znojemská okresní státní zástupkyně Lenka Peroutková. Oznámení obdrželo zastupitelství koncem minulého týdne údajně od zaměstnanců ústavu.

"Postup bude standardní; věc předáme policii a uvidíme, co k ní zjistí," uvedla Peroutková. Server iDnes.cz uvedl, že šest keřů konopí, z něhož se vyrábí marihuana, rostlo na stejném záhonu jako kedlubny. K pěstování konopí dal údajně pokyn podřízený ředitele ústavu, který klientům nařídil, aby o konopí pečovali.

Ředitel ústavu Jaroslav Hajný ČTK řekl, že o pěstování konopí nic neví. Uplynulý měsíc nebyl v práci, protože měl dovolenou a pak byl na nemocenské. Pro událost má jiné vysvětlení. Podle něj mohla být vyvolána tím, že se rozhodl z úsporných důvodů část zaměstnanců propustit. Tím prý mohly vzniknout rozepře.

V krajském zařízení Emin zámek se účastní terapií zhruba 60 klientů, kteří bojují se závislostí zejména na drogách či alkoholu.

 

Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.