Pojišťovací podvod pomáhá stařence vyřešit Aha! Hyeny se napakovaly | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

sobota 20. dubna 2024

Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra

Pojišťovací podvod pomáhá stařence vyřešit Aha! Hyeny se napakovaly

Jaroslava Poláková (75)ukazuje, která okna měla rozbitá.
Jaroslava Poláková (75)ukazuje, která okna měla rozbitá. (Aha! - Zbyněk Schnapka)

Napakovat se na stařence se rozhodli dva výtečníci v Pačejově na Klatovsku. Jaroslava Poláková (75) tak přišla o peníze z pojišťovny, které měla dostat. Aha! pomohlo seniorce sjednat nápravu.

Loni v létě seniorce bouřka poničila dům. Likvidátor pojišťovny Generali vyčíslil škodu na 81 236 Kč. Šlo o 3 okenní skla 60x140 cm, rozbité starší venkovní žaluzie, šest eternitů 30 x 30 cm a vyplavený sklep. „S sebou přivedl Jaroslava Polenu s tím, že ten, že vše opraví. Zasklil okna, na střeše vyměnil šest eternitů z mých zásob a na zbytek střechy i vyplavený sklep se vykašlal,“ vzpomíná Poláková.

Skoro rok Polenu uháněla, ať opravy dokončí. Marně. Pak šla ale zaplatit pojistku a nestačila se divit. „Zjistila jsem, že Polenovi na základě mé plné moci vyplatila pojišťovna 81 236 Kč, které měly patřit mě. Jenže já jsem žádnou plnou moc nepodepisovala. Polena mi jí podstrčil, když řekl, ať mu vypíši a podepíši potvrzení, že mi opravil střechu,“ dodává Poláková. „Je to naprostý nesmysl. Žádnou plnou moc jsem jí nepodstrčil. Přinesl jsem jí papír, který jsem dostal od pojišťováka, řekl jí, ať ho vyplní a podepíše, že je to plná moc. A střechu a vše jsem jí opravil,“ tvrdí Polena.


Že vše ale není v pořádku potvrdila sama pojišťovna Generali. Stařenka je teď v lázních a po návratu se konečně dočká opraveného domu.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.