Adam (29) žaluje své rodiče za to, že mu zkazili život! Chce víc než milion | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 29. března 2024

Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt

Adam (29) žaluje své rodiče za to, že mu zkazili život! Chce víc než milion

Rodiče muže, který vystudoval dvě vysoké školy, jsou z chování syna rozčarovaní. (ilustrační foto)
Rodiče muže, který vystudoval dvě vysoké školy, jsou z chování syna rozčarovaní. (ilustrační foto) (Profimedia.cz)

Za údajně zničený život žaluje u soudu své rodiče devětadvacetiletý Polák a žádá po nich 200.000 zlotých (asi 1,34 milionu korun). Informoval o tom dnes server wyborcza.pl. Jde o první případ tohoto druhu v Polsku a výsledek tak může být precedentním případem pro budoucnost. Pokud žalobce uspěje, dá se předpokládat, že se objeví další podobné kauzy.

Muž, který je v médiích uveden jen pod křestním jménem Adam, si nechal v květnu před svými 29. narozeninami sepsat právníky žalobu na vlastní rodiče.

Adam, který úspěšně vystudoval dvě vysoké školy, v ní vypočítává hned několik údajných křivd ze strany rodičů. Matka s otcem se o něj prý nestarali a nechodili s ním ani k lékaři. Muž má proto údajně různé zdravotní problémy, například v důsledku neléčeného zánětu mandlí. Dále má také špatný chrup, a to prý proto, že s ním rodiče nechodili k zubaři. Když ho bolely zuby, radila mu prý matka, aby "kousal na druhou stranu".

Adam si stěžuje v žalobě také na to, že dostával obnošené oblečení od známých svých rodičů. A aby ušetřili za jídlo, musel také občas vykopávat brambory na poli. Rodiče mu údajně také neposkytli dost peněz na studia, počítač dostal později než jeho spolužáci. Adam celé své dětství souhrnně označil za smutné.

Adamova matka Jadwiga je ženou v domácnosti a otec Jerzy je elektrikář v důchodu. Za svědky budou k soudu pozváni Adamovi mladší sourozenci Anna a Pawel. Oba si podle serveru myslí, lapidárně řečeno, že jejich bratr "upadl na hlavu, když žaluje rodiče". Jejich matka Jadwiga uvedla, že Adam se chtěl hodně učit, aby se měl lépe, než se měli oni. Vystudoval proto dvě vysoké školy. Nadále ho prý má samozřejmě ráda.

Soudce bude nyní muset zvážit, zda má Adam pravdu v tom, že ho rodiče trápili mentálně i fyzicky. A pokud ano, zda by měl získat jako kompenzaci požadovanou sumu.

Podobné žaloby dospělých dětí vůči jejich rodičům jsou známy i z jiných zemích, jak připomíná polský server, například ze Spojených států či Británie, a to s proměnlivým úspěchem.

Autor:  ČTK

Přečtěte si
1pravda1
18. 7. 2014 • 18:15

Něco jiného je účet za ubytování a něco jiného je zdravotní odškodnění, rodiče mají nějaké povinnosti ke zdraví dětí!!, které mají ve výchově.

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.