Razie v dětském domově: Kromě blech, krys a štěnic našla policie 450 týraných dětí! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 19. března 2024

Svátek slaví Josef, zítra Světlana

Razie v dětském domově: Kromě blech, krys a štěnic našla policie 450 týraných dětí!

Děti v obřím dětském domově žili v děsivých podmínkách. (ilustrační foto)
Děti v obřím dětském domově žili v děsivých podmínkách. (ilustrační foto) (Reuters)

Mexická policie vysvobodila z dětského domova přes 450 dětí, které byly údajně vystaveny špatnému zacházení. Panuje podezření, že některé byly sexuálně zneužívány a že mnohé byly nuceny chodit žebrat. Úřady zatkly majitelku ústavu a osm zaměstnanců, informovala agentura Reuters s odvoláním na úřední zdroje.

Policie podnikla zátah v úterý v domově známém pod názvem La Gran Familia (Velká rodina) v západomexickém městě Zamora. Úřady proti praktikám majitelky zařízení a jejích podřízených za poslední čtyři roky dostaly na 50 stížností od příbuzných dětí.

Domov plný krys, štěnic a blech skýtal "útočiště" pro opuštěné děti nebo děti, o které se jejich rodiče nemohly každodenně starat. V otrockých podmínkách v domově údajně žilo i 138 dospělých ve věku do 40 let, uvedly dnes úřady.

Policejní zásah si vynutili rodiče, kterým prý bylo bráněno ujmout se opět péče o své děti. Omezeny ve svých právech byly i děti, které v domově La Gran Familia dospěly a měly už vlastní potomky.

Přečtěte si
prroud
17. 7. 2014 • 09:49

Za podminek v Mexiku a neuveritelny chudobe lidi verim,ze i presto nekomu na detech zalezelo,kdo to tam zna bliz,da mi za pravdu....decka mohly skoncit mnohem a mnohem hur,vlastne nejhur.....

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.