Nejsmutnějšího zvíře světa: Lední medvěd se peče v rozpálené zoo (40 stupňů)! Začal boj o jeho vysvobození... | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 28. března 2024

Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána

Nejsmutnějšího zvíře světa: Lední medvěd se peče v rozpálené zoo (40 stupňů)! Začal boj o jeho vysvobození...

Fotografie
Fotografie (internal)

Příznivce po celém světě si získává boj za záchranu ledního medvěda žijícího v zoo v Argentině, který po smrti své družky před dvěma lety upadl do depresí. Jeho stavy jsou tak výmluvné, že si vysloužil označení "nejsmutnější zvíře na světě".

Devětadvacetiletý medvěd Arturo žije už dvě desítky let v betonovém výběhu v zoologické zahradě v Mendoze, kde teploty dosahují až 40 stupňů Celsia. Od doby, co uhynula jeho družka Pelusa, sílí obavy o jeho psychický stav, který se kvůli jeho izolaci zhoršuje.

Na Facebooku vznikla stránka, která se snaží Artura zachránit. Online petice za jeho přestěhování do příznivějšího klimatu už získala tisíce podpisů a její organizátoři ji chtějí předat argentinské prezidentce Cristině Fernándezové.

Za záchranu Artura lobbují i světové celebrity včetně zpěvačky Cher, která se opřela přímo do prezidentky: "Nepláčeš pro něj, Argentino?" napsala osmašedesátiletá zpěvačka na Twitter. "Prezidentka Cristina Fernándezová neroní žádné slzy za mučeného medvěda Artura. Ale bude mít ruce pokryté jeho krví, až uhyne." Její vzkaz už byl přeposlán více než šesttisíckrát.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.