Cigarety zdraží až na podzim | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 25. dubna 2024

Svátek slaví Marek, zítra Oto

Cigarety zdraží až na podzim

Cigarety budou dražší až od podzimu, firmy se totiž předzásobily kolky s nižšími cenami.
Cigarety budou dražší až od podzimu, firmy se totiž předzásobily kolky s nižšími cenami.

PRAHA – Dobrá pro zpráva pro kuřáky! Cigarety se zdraží až na podzim. Sice se od 1. dubna zvýšila spotřební daň na tabákové výrobky, ale cena cigaret nestoupla.

Dobrá pro zpráva pro kuřáky! Cigarety se zdraží až na podzim. Sice se od 1. dubna zvýšila spotřební daň na tabákové výrobky, ale cena cigaret nestoupla.
Tabákové firmy si vytvořily velké zásoby. A to díky tomu, že jednoduše obešly zákon, nakoupily si tolik kolků, kolik se jim zamanulo. Zákon totiž nereguluje jejich množství. „Očekáváme, že zásoby se doprodají do pěti měsíců,“ potvrdil jednatel společnosti Imperial Tobacco ČR Kamil Provazník. Růst cen cigaret bychom měli pocítit až na podzim. „Předpokládám, že cigarety letos podraží zhruba o šest korun na krabičku,“ očekává Provazník. Na otázku, zda se vyplnily obavy z prudkého nárůstu pašování, Provazník odpověděl: „Zatím ne. Česká republika je na tom ve srovnání se svými sousedy v tomto ohledu poměrně dobře.“

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.