Za ubodání Elišky (†21) zaplatí! Trojnásobný otec dostal u soudu 25 let | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 29. března 2024

Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt

Za ubodání Elišky (†21) zaplatí! Trojnásobný otec dostal u soudu 25 let

Funda u soudu vyfasoval trest 25 let vězení.
Funda u soudu vyfasoval trest 25 let vězení. (Aha!)

Za ubodání dívky, která jej přistihla ve svém pražském bytě při krádeži peněz, má Jiří Funda strávit ve vězení 25 let. Dnes o udělení výjimečného trestu rozhodl pražský městský soud.

Verdikt, který mu ukládá i zaplacení více než 1,5 milionu korun pozůstalým, zatím není pravomocný. Pětadvacetiletý otec tří dětí se k lednové vraždě přiznal. V minulosti byl už čtyřikrát odsouzený za majetkovou trestnou činnost.

Jedenadvacetiletá dívka z Mostu zemřela 6. ledna ve svém pronajatém bytě pod Vyšehradem. Se svým vrahem se seznámila zhruba dva měsíce předtím, kdy začala zpívat v jeho kapele. Zadlužený Funda ji chtěl připravit o 15.000 korun, za něž si plánovala koupit notebook. Pod záminkou, že přivede známého, který jí počítač prodá, se vetřel k ní do bytu.

Dívka jej však spatřila, když jí bral peníze z kabelky, a Funda se jí poté rozhodl zabít. Podřízl ji kuchyňským nožem a poté ubodal. Vzal peníze a dívčin mobil a z bytu odešel. Zavražděnou později objevil soused, kterému bylo divné, že přestala komunikovat s ním i s dalšími kamarády.

Funda tvrdí, že nevraždil kvůli penězům - vzal je údajně jen proto, aby po sobě zahladil stopy. Podle znalců je jeho náprava téměř vyloučená, mladík má prý hluboce pokřivený hodnotový systém.

Přečtěte si
koko61
26. 6. 2014 • 17:09

Jeho náprava je téměř vyloučena, tak proč nedostal doživotí Co ještě musí takový gauner udělat, aby to doživotí dostal, vražda mladé holky nestačí??

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.