Chovatelka nemohla věřit svým očím: Zelená štěňata! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 25. dubna 2024

Svátek slaví Marek, zítra Oto

Chovatelka nemohla věřit svým očím: Zelená štěňata!

Fotografie
Fotografie (internal)

Když španělská chovatelka loveckých psů přišla do kotce, kde měla rodit její fena, musela se štípnout, aby uvěřila tomu, co viděla: Dvě z právě narozených štěňat byla zelená!!!

Aida Molina (27) z městečka Laguna de Duero poblíž Valladolidu stále nemůže uvěřit tomu, co se jí přihodilo. Štěňata hned podle zelené komiksové postavičky pokřtila na Hulky. Její radost ale netrvala dlouho. Hned si všimla, že obě zelená štěňata jsou slabší a menší než ta ostatní. Jedno z nich také zakrátko zemřelo, to druhé se zatím drží, i když pomalu ztrácí svou netradiční barvu. „Nejprve jsem si myslela, že ta dvě štěňátka jsou po vrhu nějak ušpiněná a zkoušela jsem je očistit, ale ta barva zkrátka nešla dolů,“ říká Aida.  Pigment z dělohy
K psímu zázraku byl přizván veterinář Daniel Valverde, který se snaží určit, proč se štěňata narodila zelená a proč jedno z nich předčasně zemřelo. „Ta fenečka byla trochu slabší a méně se rvala o potravu. Sameček má více sil a snad přežije. Takový případ nebyl ještě nikdy ve Španělsku zaznamenán,“ uvedl zvěrolékař s tím, že nechal udělat virologická a bakteriologická vyšetření, aby nalezl odpověď na otázku, kde se vzala divná barva psích kožíšků.
Podobné případy už byly zdokumentovány v New Orleans v roce 2008 a v roce 2012 v Anglii. Výzkum tehdy ukázal, že nádech zelené barvy přidal štěňatům zelený pigment biliverdin obsažený v psí placentě.

Přečtěte si
scampoid
29. 12. 2014 • 09:24

ty jsi ale blbec mimochodem "psy" píšeme s ypsilonem; pokutu a zopakovat si gramatiku

fizi
15. 6. 2014 • 09:15

Psy-hihihihihi.

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.