Lupiče soud omylem pustil na svobodu! Přežil tam jen pár hodin... | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 19. března 2024

Svátek slaví Josef, zítra Světlana

Lupiče soud omylem pustil na svobodu! Přežil tam jen pár hodin...

Lupič si nečekané svobody moc neužil, byl ubodán (ilustrační foto)
Lupič si nečekané svobody moc neužil, byl ubodán (ilustrační foto) (Slávka Èervená)

Obžalovaný recidivista, který se ve středu v Kalifornii dostal kvůli omylu porotců na svobodu, jen o pár hodin později zemřel, ubodán ve rvačce. Oznámila to dnes agentura AP.

Porota v kalifornském městě Fresno ve středu chybně předala soudci nesprávný formulář, že Bobby Lee Pearson (37) je nevinen, ačkoliv ve skutečnosti nebyla s to dospět k jednomyslnosti - a osm z 12 porotců bylo přesvědčeno o Pearsonově vině. Na chybu se sice přišlo, ale příliš pozdě. Ohromený soudce mohl jen říci, že nemá jinou možnost než obžalovaného z vloupání pustit z vězení, protože verdikt porotců byl již zaznamenán. A v USA platí, že za stejný zločin nelze nikoho soudit dvakrát.

Pearson po propuštění na svobodu zamířil domů ke své sestře, aby si tam vyzvedl šatstvo a další náležitosti. Narazil tam však na sestřina přítele Willieho Graye (35) a oba muži se do sebe kvůli staré zášti pustili, uvedl policejní náčelník Jerry Dyer. Vyšetřovatelé jsou podle něj přesvědčeni, že Gray zabil Pearsona, který byl nalezen mrtev na ulici, se zraněním hrudníku, způsobeným zřejmě nožem či střelnou zbraní, jakož i řeznou ranou na břiše. Poblíž těla ležel nůž na steaky. Grey byl zatčen kvůli podezření z vraždy, nejprve mu však musely být ošetřeny rány na rukou.

Podle náčelníka Dyera mohl být Pearson stále naživu, kdyby se porota nespletla.

Žalobce v Pearsonově případu, William Terrence, si rovněž myslí, že i přes zvláštní řetězec událostí, které vedly k Pearsonově propuštění z vězení, si muž nezasloužil takto zemřít. "Za vloupání se trest smrti nedává," řekl.

Přečtěte si
prroud
14. 6. 2014 • 20:49

Takzvany "bozi mlejny".......

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.