Svědkyně: Nejdřív náraz a pak děsivé ticho! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 19. dubna 2024

Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela

Svědkyně: Nejdřív náraz a pak děsivé ticho!

Škoda na autobusu byla policií vyčíslena na 8 020 000 korun. Dechová zkouška řidiče byla negativní.
Škoda na autobusu byla policií vyčíslena na 8 020 000 korun. Dechová zkouška řidiče byla negativní. (: ČTK)

NOVÝ JIČÍN – Dálkový autobus skončil v příkopu! Na včerejší ráno asi do smrti nezapomene 16 mladých lidí, kteří jen zázrakem vyvázli s lehkými zraněními z hrozivě vyhlížející dopravní nehody.

Dálkový autobus skončil v příkopu! Na včerejší ráno asi do smrti nezapomene 16 mladých lidí, kteří jen zázrakem vyvázli s lehkými zraněními z hrozivě vyhlížející dopravní nehody. Když před čtvrtou hodinou ráno nasedali společně s dalšími cestujícími do linkového autobusu na trase z Ostravy do Prahy, ani netušili, že se za pár desítek minut prakticky znovu narodí.

Někteří z nich zrovna usínali, jiní si plánovali své schůzky v Praze, další si možná četli, když najednou řidič vjel do protisměru a prorazil svodidla. Pak se převrátil do příkopu.
„Bylo to hrozné, ucítili jsme náraz a pak už byla všude tma a několik vteřin děsivé ticho,“ popsal Aha! nehodu jeden z pasažérů. „Vykopl jsem zadní okno a pak jsem ženě s krvácející ránou na hlavě pomohl ven z autobusu,“ říká další cestující, který jen o vlásek unikl smrti. Sanitky odvezli raněné do nemocnice v Novém Jičíně.

„Pět z nich mělo naraženou lebku, tři vyvázli z nehody s pohmožděným hrudníkem a zády, dalším lékaři zjistili zlomeniny klíční kosti a tržné rány na rukou. Dva ze zraněných si museli naši lékaři nechat v nemocnici na pozorování,“ řekla Aha! mluvčí nemocnice Simona Součková.
Přepravní společnost Student Agency, které autobus patří, teď chce oslovit všech 30 cestujících a nabídnout jim finanční odškodnění. Jestli ale peníze zahojí hrůzu a šok, který museli zažít, to nikdo nezaručí. „Do dálkového autobusu už asi jen tak nesednu,“ shodují se totiž skoro všichni, které úterní cesta do Prahy málem stála život.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.