Česko a volby do europarlamentu: Tak tohle se nepovedlo! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 18. dubna 2024

Svátek slaví Valérie, zítra Rostislav

Česko a volby do europarlamentu: Tak tohle se nepovedlo!

Štáb KSČM: Vše je připraveno, jenom lidé nepřišli...
Štáb KSČM: Vše je připraveno, jenom lidé nepřišli... (Foto Aha! – Petr Novotný, Martin Hurda)

Volby, to je pro politické strany často příležitost, jak ukázat svoji velikost a bohatství. Proto jsou volební štáby často pompézní, plné jídla a dobrého pití. Ne vždy se ale vše podaří, jak má. Letos se tak trochu ztrapnil Jiří Paroubek (61) a jeho národní socialisté, ale také komunisté.

Expremiér Jiří Paroubek například počítal s tím, že před finálními výsledky, které Český statistický úřad zveřejnil až včera po 23. hodině, budou k dispozici odhady. Svůj volební štáb proto otevřel jako jediný už v sobotu odpoledne. Nad pár koláčky tu seděl ještě se dvěma dalšími straníky. Žádné odhady ani předběžné výsledky ale média nezveřejnila. Paroubek tedy poté, co jej navštívil náš fotograf, trapnou situaci zachraňoval: „Nejde o štáb, ale o komorní setkání s nejbližšími členy strany,“ vysvětloval.


Jako kůl v plotě
To ve štábu KSČM to bylo trochu lepší – alespoň si nespletli den, ale pouze hodinu. Svůj štáb totiž otevřeli už ve 12 hodin, ale pravděpodobně přecenili zájem novinářů. Kromě reportéra deníku Aha! z novinářů tak brzy nikdo nedorazil. Až do pozdních odpoledních hodin sem navíc nezavítal ani nikdo z čelních představitelů strany. K dispozici ale bylo bohaté občerstvení. Nechyběla zejména česká klasika: řízek a bramborový salát nebo třeba obložené chlebíčky.

Jiří Paroubek se ve svém štábu trochu nudil.

Přečtěte si
victipictimusic
26. 5. 2014 • 14:22

zadnice
26. 5. 2014 • 13:16

Pro občany naši tzv. europosranci jsou k ničemu. Jdou jen za korytem a zbohatnutím. Ransdorf je tam zase a ještě tam je "pracovitý" zahřátý Pospíšil.

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.