Na saský zámek Moritzburg přišel ušmudlaný balíček: Zloději vrátili Popelčiny šaty! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 28. března 2024

Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána

Na saský zámek Moritzburg přišel ušmudlaný balíček: Zloději vrátili Popelčiny šaty!

Popelka v novém kabátě.
Popelka v novém kabátě.  (ČT)

 V únoru byly z výstavy na saském zámku Moritzburg ukradeny šaty inspirované pohádkou Tři oříšky pro Popelku. Teď je ale neznámí zloději vrátili. V ušmudlaném balíčku poslali vzácný exemplář zpět na zámek!

Jak informoval deník Sächsische Zeitung, kopie šatů, v nichž se herečka Libuše Šafránková (60) objevila ve fi lmu na plese, se vrátila ve čtvrtek. „Jednalo se o ušmudlaný balík bez odesílatele,“ potvrdil mluvčí instituce Uli Kretzschmar s tím, že šaty zmizely nepozorovaně 22. února, týden před skončením každoroční zimní výstavy o této vánoční fi lmové klasice, jež se na Moritzburgu částečně natáčela před více než 40 lety.

Nová stopa

Policie sice zveřejnila snímky dvou podezřelých, doposud se je ale vypátrat nepodařilo. Nyní má nové »vodítko« – Popelčiny šaty prý někdo nosil, proto chce zloděje dopadnout pomocí pachových stop, které na navrácených šatech zachytila.



Autor:  vk

Přečtěte si
abvydavatelstvi
25. 5. 2014 • 08:06

Úchylky mají různé podoby....

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.