Předčasně narozené miminko přežilo díky unikátnímu postupu: Neuvěříte jak! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 25. dubna 2024

Svátek slaví Marek, zítra Oto

Předčasně narozené miminko přežilo díky unikátnímu postupu: Neuvěříte jak!

Šťastná Claire s malou Emily.
Šťastná Claire s malou Emily. (Foto: scom, ara)

Narodila se v pátém měsíci a vážila pouhého půl kila. Přesto se skotským lékařům podařilo Emily Cressyovou zachránit. Použili k tomu unikátní a zdánlivě nepochopitelnou metodu: strčili ji to potravinového sáčku!

Novorozenci, kteří přijdou na svět takhle předčasně, mají podle statistik šanci na přežití jen 44 procent. Jsou totiž tak malincí, že nemohou být umístěni do inkubátoru. Proto se doktoři rozhodli v případě Emily k alternativnímu kroku – šoupli ji do pytlíku.

Izolační plášť

Maminka Claire (34) si svého drobečka ani nestačila pochovat. „Okamžitě ho dali do sáčku. Byl to obyčejný potravinový pytlík, do jakého si dáváte svačinu. Překvapilo mě to, ale hlavně jsem se strašně bála o její život,“ popisuje Claire.

Holčička měla jen 44 procentí šanci na přežití.

Holčička měla jen 44 procentní šanci na přežití.

Od speciální záchranné akce uběhly takřka tři měsíce a holčičce, kterou už si rodiče odvezli domů, se daří dobře. Měří skoro půl metru a přibývá na váze. „Je úžasné, že ji zachránil obyčejný pytlík,“ jásá Claire.

Přečtěte si
napalmdeath
19. 5. 2014 • 14:51

nakdy jednoduche veci jsou genyalni

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.